La periodista i escriptora va cremar la Constitució mentre criticava la sentència del Tribunal Constitucional. Una reivindicació que ha sigut mal vista entre els partits

 

Les reaccions dels partits polítics no s’han fet esperar davant l’actuació de l’Empar Moliner, qui va cremar la Constitució Espanyola en directe durant el programa “Els matins” de TV3 a la seva secció “El comentari d’Empar”. Una acció que ha rebut crítiques per part dels partits de l’oposició.

Les reaccions de l’oposició

Els primer partit que ha condemnat l’acte ha sigut el Partit Popular. Daniel Sirera, expresident del PP en Catalunya i actual membre del Gag. Sirera ha mostrat la seva indignació en Twitter i ha explicat que ha demanat a TV3 que analitzi el comportament d’Empar Moliner, ja que ha vulnerat la llei. Una postura que ha sigut recolzada per Societat Civil Catalana, des d’on han recalcat que “a Catalunya s’ha perdut el sentit de la realitat”.

Hores més tard, el Conseller general del PPC, Xavier Garcia Albiol, ha publicat a Twitter que Moliner és la “bufona” del règim independentista. A més, ha comentat que espera la immediata suspensió de la secció de la periodista al programa de TV3.

El portaveu parlamentari del PPC, Enric Millo, ha acusat a TV3 “d’actuar de manera menyspreable”. Per a Millo, amb aquest gest TV3 ha avalat l’actitud hipòcrita i indecent de la Generalitat, que ha generat maliciosament un conflicte de competències amb el Govern d’Espanya sobre la pobresa energètica.

Des de Ciutadans de Catalunya també s’han mostrat taxatius amb l’acció. La líder de Ciutadans, Inés Arrimadas, ha senyalat que mentre que Empar Moliner cremava la Constitució, la seva imatge estava de fons. Segons Arrimades, és un acte de “desvergonyiment” i “un nul respecte per res ni per ningú”. El seu excompany de partit, Jordi Cañas, ha comentat que el “NODO català es supera cada dia”.

Per la seva banda, el secretari d’Unió, Ramón Espadaler, creu que l’acció de Moliner “és inacceptable” en una TV pública. Segons Espadaler, la Constitució empara la llibertat d’expressió de la periodista, per tant, cremar-la “és lamentable”.

Suport de Rufián y de TV3

El diputat d’Esquerra en el Congrés, Gabriel Rufián, ha senyalat que es sent orgullós de comptar amb gent amb tanta consciència social com la periodista i escriptora. A més, TV3 ha qualificat la crema de la Constitució com “un gag”, encara que ha eliminat el vídeo de la web. Per la seva banda, el Consell Audiovisual de Catalunya (CAC) ha anunciat que actuarà d’ofici i analitzarà el què ha passat.

La periodista i escriptora va fer l’acció en directa durant la seva secció mentre criticava la sentència del Tribunal Constitucional de no donar servei energètic a les famílies més desfavorides. La periodista va comentar que “els catalans pobres haurien d’escalfar-se amb qualsevol llibre com a estufa”, mentre començava a llançar les pàgines de la Constitució. Finalment, va llançar el llibre sencer. Una acció que l’ha portat a demanar perdó en el mateix programa.