Patxi López recolza Sánchez i repta Susana Díaz a “forçar” el seu relleu

0
Patxi Lopez
Patxi López | Foto: Europa Press

López creu que el seu partit està protagonitzatn un “lamentable espectacle públic” amb les disputes internes iniciades després del 20D

 

El secretari d’Acció Política i Ciutadania del PSOE, Patxi López, considera que no hi ha una crisi de lideratge en el seu partit i creu “lamentable l’espectacle públic” dels socialistes en aquests moments en els quals, segons la seva opinió, s’han de centrar en la formació del Govern d’Espanya.

Després d’assenyalar que caldrà preguntar a la presidenta d’Andalusia, Susana Díaz, si està disposada a “forçar un relleu”, ha advertit, a més, que, amb la petició de dimissió a Pedro Sánchez per 500 militants de Madrid, només “s’ajuda a qui vol debilitar el PSOE”.

En una entrevista concedida a RNE, recollida per Europa Press, López ha manifestat que el PSOE ha de fer un Congrés “perquè li correspon i el que hi ha és un debat sobre quan” ha de ser.

“Hi ha els qui pensen que cal fer-ho ja, i hi ha els qui pensem que l’agenda pública, la dels ciutadans, està a veure com es conforma un Govern, i que és lògic que esperem que això succeeixi perquè no és el mateix fer un Congrés si governa el PP, si governa el PSOE o si hi ha unes noves eleccions”, ha indicat.

 

López: “Endarreri dos mesos un Congrés no significa cap hecatombe dins del PSOE”

 

Segons la seva opinió, el Congrés caldria desenvolupar “sense aquestes incògnites i sobre certes certeses” perquè un Congrés “és un temps de reflexió i es necessita encertar en la reflexió, en les polítiques que plantegem”.

“Endarrerir dos mesos un Congrés no significa cap hecatombe dins del PSOE, sinó fer el Congrés amb més garanties i aquesta és la discussió que haurem d’obrir en un pròxim comitè federal perquè tota aquesta espècie d’espectacle que estem donant públicament, em sembla lamentable, en termes del Partit Socialista”, ha afegit.