El pívot català dels Chicago Bulls va jugar a Toronto el seu sisè All-Star, els mateixos que Joe Dumars o Shawn Kemp i un més que Reggie Miller o Mullin

Amb 35 anys, dos anells de l’NBA, 2 medalles olímpiques, 3 vegades campió d’Europa, campió del món… i sis cops All-Star. Pau Gasol segueix augmentant una figura llegendària. El pívot dels Bulls va escriure un altre capítol històric en un llibre amb moltíssimes pàgines glorioses.

Gasol va jugar a Toronto el partit de les estrelles per sisena vegada. Les mateixes que Tony Parker Nate Archibald o Joe Dumars i una més que Dennis Johnson, Chris Mullin, Reggie Miller o Pete Maravich. Entre els més grans de la història.

El català va jugar poc més de 14 minuts, i tot i que en alguns moments se’l veia incòmode, sense rebre la pilota, va esperar el seu moment fins a sumar 9 punts (amb un triple inclòs) i 7 rebots, unes xifres semblants a les que havia fet de promig en altres ocasions.

Possiblement valorarem el que està aconseguint Gasol quan es retiri. Quan no tinguem més catalans al partit de les estrelles (veurem si Marc es retroba amb el seu millor nivell el proper curs o Ricky dóna un salt qualitatiu). Quan tornem a reviure el salt històric a Nova York, l’abraçada amb Kobe, el debut quan encara no tenia ni barba… Un mite en actiu.

Una de les imatges del partit va ser el seu particular “duel” amb Kobe Bryant. Companys, amics i germans com el propi Pau defineix la relació amb l’estrella dels Lakers. Emotiu

Qui sap si l’any vinent, a l’All-Star de Charlotte, podrem veure novament a Pau entre les estrelles de l’NBA. El més probable, per edat, és que no. Però amb aquest monstre no és pot descartar res. I és que la llegenda de Gasol continua.