El líder del PDC al Congrés, Francesc Homs, plantejarà en la pròxima Junta de Portaveus que el proper ple de la Cambra baixa abordi la creació d’una comissió d’investigació per “aclarir responsabilitats i depurar-les” sobre la suposada trama del Govern espanyol contra l’independentisme català coneguda com a ‘Operació Catalunya’.

“El PP ha ultrapassat el que són tots els límits d’un estat de dret i democràtic”, ha considerat en roda de premsa a la seu del partit a Barcelona, on ha assenyalat directament al ministre de l’Interior, Jorge Fernández Díaz.

“Ha utilitzat la policia amb fins partidistes, ha utilitzat la Fiscalia per afinar expedients i ho ha dit ell mateix, i ha utilitzat 1,5 milions d’euros per fabricar proves”, ha assegurat, referint-se a la informació publicada aquest dissabte per ‘Ahora’.

Homs ha criticat que, segons ell, el Govern espanyol estigui disposat a “manipular i condicionar a la Fiscalia i a la policia, a plantejar extorsió a entitats financeres i a construir proves contra un alcalde per desbancar-lo de l’Ajuntament de Barcelona”, ha dit sobre l’exalcalde Xavier Trias.

Perquè es constitueixi aquesta comissió, Homs ha recordat que el PP no té majoria al Congrés i ha demanat “que C’s no torni a fer de crossa del PP perquè això es pugui aprovar al ple que, previsiblement, es convocarà el 27 de setembre”.