Pascal fiscalia
La coordinadora general del PDC, Marta Pascal | Diari Català (Foto: Europa Press)

La coordinadora general del PDC, Marta Pascal, ha situat aquest dimecres la possibilitat de fer un referèndum a Catalunya com una “línia vermella molt clara” per poder-se seure a negociar una possible investidura amb el PSOE.

“No estarem en cap taula de negociació on no s’hagi resolt abans el tema del referèndum. Com és una línia vermella molt clara, no hi ha ni debat” sobre si han de donar suport o abstenir-se per afavorir el PSOE, ha assegurat en roda de premsa.

“No hi ha modificació, matís ni segona consideració en relació amb el que hem dit fins ara”, ha sostingut Pascal malgrat preguntar-li per les declaracions del diputat del PDC al Congrés Carles Campuzano a ‘El Periódico’ sobre que no hi ha línies vermelles en qualsevol negociació.

Segons Pascal, el referèndum forma part dels compromisos electorals adquirits i d’una “dinàmica de coherència” del partit, per la qual cosa ho consideren una prioritat a cada moment.

També s’ha referit a la proposició no de llei del PP que advoca per un pacte per la unitat d’Espanya, la defensa de la Constitució i que el Congrés es pronunciï en contra de qualsevol intent de referèndum “de secessió”.

Per a Pascal, aquesta iniciativa evidencia que el PP no entén el que demanen els catalans perquè “segueixen instal·lats en la dinàmica de la confrontació i de pensar que aquest procés polític és conseqüència de l’obsessió d’alguns”.

“S’ha demostrat que el suport popular que té aquest procés requereix una resposta política, i la resposta del Govern és anar als tribunals i intentar frenar-lo amb iniciatives en aquest sentit”, ha lamentat.