Pedro Sánchez abarrota el Magariños

0
Pedro Sánchez
Pedro Sánchez
Pedro Sánchez
Pedro Sánchez

Es llança a la precampanya amb els seus

El secretari general del PSOE i candidat a La Moncloa, Pedro Sánchez, ha abarrotat aquest diumenge el poliesportiu Magariños per llançar-se a la precampanya juntament amb els seus candidats. Uns 4.000 militants l’han aplaudit amb força quan la megafonia l’ha presentat com el pròxim president del Govern, després d’anunciar també pels altaveus l’entrada de la seva dona, Begoña Gómez.

Tots dos han entrat al poliesportiu –en què jugava l’Estudiantes, l’equip de bàsquet a què va pertànyer Sánchez– junts i saludant l’auditori, que agitava amb entusiasme banderes del PSOE, de la Unió Europea i d’Espanya.

Ja ocupaven tots els seus seients darrere el faristol els caps de llista al Congrés per a les pròximes eleccions i els deu primers candidats de la llista de Madrid. Entre els quals hi havia la número 6, l’excomandant Zaida Cantera, però no la número 4, l’exdiputada d’UPyD Irene Lozano, que s’ha assegut a la pista, al costat del grup d’experts que assessora per elaborar el programa electoral, en què se l’ha inclosa.

Abans d’entrar, Lozano s’ha parat davant els mitjans de comunicació per donar les gràcies als militants que li han traslladat la seva “alegria” per incorporar-se a les llistes. A més ha posat èmfasi en els punts “en comú” amb el PSOE i ha assegurat que la seva incorporació demostra “com estan canviant les coses” en aquest partit.

EDUARDO MADINA Y LUZ RODRÍGUEZ, JUNTAMENT AMB LA RESTA DE CANDIDATS

Amb els candidats i caps de llista sí que hi havia el número 7, el diputat basc Eduardo Madina, que no ha entrat al poliesportiu amb els seus companys i la secretària general del PSOE de Madrid, Sara Hernández, la primera a parlar.

I asseguda al costat d’Eduardo Madina hi havia la nova número 1 per Guadalajara, la secretària de Feina, Luz Rodríguez, enviada a aquesta candidatura a Castella-la Manxa després de la renúncia d’un candidat que estava imputat. La seva marxa va permetre deixar forat a Lozano a Madrid com a número 4.

Rodríguez no va acudir ahir al Comitè Federal del PSOE en què es van aprovar les llistes i durant la jornada va retuitejar al seu compte personal de Twitter diversos missatges que criticaven el secretari general per aquesta maniobra, que l’ha “desplaçat” per col·locar Lozano.

A l’acte hi han acudit els presidents d’Astúries, Javier Fernández, i el de Castella-la Manxa, Emiliano García Page. També hi havia els líders de les federacions de Múrcia, Rafael González Tovar, Cantàbria, Eva Díaz Tezanos, i Navarra, María Chivite.

Uns 4.000 militants i simpatitzants han omplert el recinte, molts han seguit el primer gran míting de la precampanya drets, aprofitant els pocs espais lliures que deixaven les cadires col·locades. Pedro ha estat aclamat amb crits de “presidente”, com també han fet quan ha pres la paraula el portaveu a l’assemblea de Madrid, Ángel Gabilondo.

Pedro Sánchez es llançarà ara a la carretera una vegada més, després que ahir el Comitè Federal aprovés les llistes al Congrés i al Senat per a les eleccions del pròxim 20 de desembre.