Pedro Sánchez i Ada Colau van tenir una reunió secreta

0
Sánchez es va reunir amb Colau
Sánchez es va reunir amb Colau en una trobada secreta | Foto: Europa Press

La trobada entre el líder del PSC i l’alcaldessa de Barcelona va produir-se cinc dies abans de la ronda de consultes del Rei

Pedro Sánchez, líder del PSOE, i Ada Colau, alcaldessa de Barcelona van tenir una reunió secreta cinc dies abans per l’última ronda de consultes del Rei amb els partits. La trobada es va produir després de la reunió amb el President de la Generalitat, Carles Puigdemont, i de la sessió, també secreta, amb el vicepresident Oriol Junqueras.

Així, ho declara El Periódico, on comenten que va ser una reunió de presa de contactes “per conèixer-se i comentar l’actualitat política”. A més, expliquen que Jaume Colboní, president del grup municipal socialista a l’Ajuntament de Barcelona, va exercir de mediador.


Intercanvi d’opinions

Les fonts de El Periódico també asseguren que Sánchez no va pressionar a Colau per pactar amb Podemos i facilitar així la seva investidura. Tampoc van entrar el fons en les negociacions sobre la complexa governabilitat de l’Ajuntament de Barcelona, ja que la CUP va tombar, dies més tard, el pressupost de Colau. Per tant, Sánchez es va mostrar respectuós amb el sistema de decisions de En Comú Podem i Podemos.

No obstant això, Colau s’ha mostrat molt crítica durant la breu legislatura, igual que Xavier Domènech, amb l’acord entre el PSOE i Ciutadans. L’alcaldessa de Barcelona ha defensat, des de l’inici, la seva opinió d’un Govern a la valenciana, tal com va proposar Iglesias. Dies abans de la trobada, Colau havia fet una crida a “les forces d’esquerra i progressistes” i va apostar pel diàleg.

Legislatura més curta, però amb moltes rondes de contacte

Malgrat que ha sigut la legislatura més curta de la democràcia espanyola, ha donat per molt. Sánchez s’ha reunit amb diversos líders, entre els quals destaquen personatges influents de Podemos o de les seves confluències. El líder del PSOE va parlar amb En Marea, Íñigo Errejón i Mònica Oltra. Ara també es coneix que va tenir una reunió secreta amb Ada Colau.