El líder del PSOE critica que Rajoy no hagi trucat encara el nou president català

Pedro Sánchez ha criticat aquest dijous que el president del Govern espanyol en funcions, Mariano Rajoy, encara no hagi “despenjat el telèfon per parlar” amb el nou president de la Generalitat, Carles Puigdemont, i ha reiterat la seva intenció de telefonar-li ell mateix, tot i que no ha especificat quan pensa fer-ho.

Això sí, ha subratllat que no té previst fer cap oferta al successor d’Artur Mas -qui ha estat investit diumenge passat i va prendre possessió del seu càrrec dimarts- i que el que considera prioritari és que els representants polítics tinguin “capacitat d’interlocució i de comunicació amb els representants institucionals”.

“Jo li trucaré, perquè crec que el fonamental és recuperar l’essencial el dia a dia de la política o de qualsevol altra activitat personal o professional, que és la comunicació. El que no m’explico és com Rajoy encara no ha despenjat el telèfon per parlar amb Puigdemont”, ha afirmat Sánchez. A més, el dirigent socialista ha aprofitat per incidir que el PSOE té “una posició clara” i que dins de la Constitució i la legalitat es pot parlar de tot, inclosa la reforma de la Carta Magna.

“Però, per descomptat, ens oposarem que Catalunya se situï fora de la legalitat, perquè això és fracturar de manera triple a Catalunya, a Catalunya amb Espanya, als catalans i a una societat profundament europeista com és la catalana amb el conjunt de la UE”, ha conclòs.