Pedro Sánchez busca recolzaments abans del Comité Federal

0
Pedro Sánchez
Pedro Sánchez | Foto: Europa Press

El líder del PSOE es reuneix amb diversos ‘barons’ regionals, entre ells Miquel Iceta, per guanyar suports de cara al Comité Federal

El secretari general del PSOE, Pedro Sánchez, continuarà aquest dimecres la ronda de contactes amb els dirigents territorials del partit abans del Comitè Federal d’aquest dissabte. Avui passaran per Ferraz els presidents de la Comunitat Valenciana, Ximo Puig; de les Balears, Francina Armengol i Castella-la Manxa, Emiliano García-Page; a més del primer secretari del PSC, Miquel Iceta.

Aquestes trobades seguiran a les que aquest dimarts va tenir Sánchez amb les líders del partit al País Basc, Idoia Mendia i de Madrid, Sara Hernández, amb les quals va parlar, separadament, durant uns 45 minuts.

Quan acabin aquestes cites, tant Mendia com Hernández han defensat que els socialistes són l’alternativa al PP i, per això, la seva posició ha de continuar en el no a la investidura del president del Govern espanyol en funcions, Mariano Rajoy.

 

La mateixa idea que al desembre

De fet, la líder dels socialistes madrilenys ha apuntat que no hi haurà una nova resolució en el conclave d’aquest dissabte, perquè segueixen “vigents” els principis que va acordar el Comitè Federal el passat 28 de desembre, quan va decidir que no permetria la investidura de Rajoy ni de cap altre candidat del PP.

Això sí, totes dues han deixat la porta oberta a noves cites. A la pregunta de si descarten noves reunions del Comitè Federal per plantejar una abstenció, tot i que sigui mínima, Mendia ha dit que “no ho descartaria” i Hernández ha apuntat que no pot “aventurar el futur”.

En qualsevol cas, les dues dirigents han insistit en què el PSOE està pel “no rotund” a Rajoy i han posat èmfasi en què la pressió ha de dirigir-se a Gènova, perquè la governabilitat d’Espanya depèn ara del PP i és el seu líder qui ha de buscar acords polítics entre els seus afins ideològics, entre els quals no hi ha el PSOE.

El líder dels socialistes recollirà l’opinió dels seus barons aquest dimecres, quan es veurà amb tres dels set presidents autonòmics del PSOE. Els primers a acudir seran Puig, Armengol i Page.

També es reunirà amb el primer secretari del PSC, un dels dirigents més afins al líder del PSOE. Serà la seva primera trobada després que els socialistes catalans hagin tornat a plantejar la possibilitat de tornar a defensar una consulta legal i acordada per a Catalunya, seguint el model canadenc, una proposta que ha generat polèmica fins i tot entre les files del PSC.