Pedro Sánchez consultarà a la militància qualsevol pacte

0
Pedro Sanchez
EP: Pedro Sanchez

El Secretari General del PSOE ha assegurat que qualsevol pacte d’investidura haurà de ser ratificat pel Comitè Federal i consultat a la militància

Abans de començar a parlar amb els barons territorials, el Secretari General del PSOE, Pedro Sánchez, ha adelantat que està diposat a buscar un acord per formar un “govern de canvi” i que qualsevol decisió que es prengui des de la directiva haurà de ser ratificada pel Comitè Federal del partit i serà consultada a la militància socialista: “vull comptar amb la seva opinió, amb la dels militants de base”, ha dit.

En els estatuts del PSOE no està contemplada cap consulta a la militància, per la qual cosa el procediment que proposa Sánchez es faria per primer cop i per això s’haurà de debatir com es pot portar a terme. En principi, la idea es consultar abans als i a les militants socialistes i després traslladar-ho al Comitè Federal.

Pedro Sánchez ha assegurat també que el procés per decidir els pactes es farà amb “tots els filtres i garanties possibles” per així complir amb les premisses que va aprovar el mateix Comitè Federal a finals de l’any passat. “Totes les negociacions seran en obert, amb llums i taquígrafs”.

El Secretari General dels socialistes ha insistit en la idea de que no va a “buscar seients” sinó que el que és important és “parlar de programa” i de com resoldre “els problemes que preocupen als ciutadans”. “Serà el per a què el que defineixi l’amb qui”, ha dit Sánchez. “No seré president a qualsevol preu, però no estic disposat a que els espanyols paguin el preu de quatre anys més de dreta al capdavant de les institucions”.

Abans de la reunió amb els barons i de la compareixença de Pedro Sánchez, el Comitè Federal ha decidit que la votació de la pròxima Secretaria General del partit serà el proper 8 de maig, que anirà seguida – el 21 i 22 del mateix mes – del Congrés del partit número 39.