Després de més de 10 hores i d’un Comitè Federal que no s’ha pogut desenvolupar amb normalitat, Pedro Sánchez ha anunciat la seva dimissió.

Sánchez ha dimitit a les 20.21 hores d’aquest vespre després de perdre la votació que ha fet de celebrar un Congrés Extraordinari al novembre amb primàries a l’octubre. La votació ha resultat amb 132 en contra i 107 a favor.

L’ex-líder socialista ha agrait als mitjans de comunicació la seva tasca, especialment aquests darrers dies i ha dit en la seva declaració oficial que “després d’un dia molt intens, de molt debat, els fets han desembocat en la votació de la petició de la comissió executiva de fer el Congrés el 23 d’octubre per dirimir la discrepància de veus socialistes respecte a la posició del partit davant la investidura de Rajoy: la veu l’havien de tenir els militants, en la meva opinió“.

Pedro Sánchez ha dit que “malauradament el resultat de la votació ha estat advers i jo no podia assumir-ho i defensar-ho“. “Els meus pares em van ensenyar a ser coherent amb les meves decisions i així ho he fet, per això he anunciat la meva dimissió”, ha afegit.

Sánchez ha fet una crida als socialistes de cor que comparteixen els valors d’aquesta organització centenària que “avui més que mai s’ha d’estar orgullós de pertànyer a aquest partit”. Ha afegit que “a partir d’ara poden comptar amb el meu suport lleial de cara al futur“.

Ara caldrà veure qui lidera la comissió gestora provisional fins el proper dissabte que ratificarà la Gestora que conduirà el PSOE fins el Congrés, que s’ha de celebrar els propers mesos.

Mentrestant el PSOE haurà de prendre una decisió sobre la votació a la investidura de Mariano Rajoy. Tot sembla indicar que es tanca la porta a un govern alternatiu. La decisió de Pedro Sánchez està generant una divisió dins del partit de conseqüències imprevisibles en aquests moments.

Fonts socialistes parlen de Javier Fernández, President d’Astúries, com a president provisional de la Gestora.