El candidat a la investidura no obté el recolzament majoritari del Congrés. Divendres a la tarda, la segona votació

 

Com estava previst, el líder del PSOE i candidat a la investidura com a president del govern espanyol, Pedro Sánchez, no ha obtingut els suports necessaris en primera votació. En concret, Sánchez ha obtingut 130 vots a favor (els del PSOE i els de Ciutadans) i 219 en contra (tota la resta excepte la diputada de Coalició Canària, que ha optat per l’abstenció).

El resultat era el previst abans que comencés el debat d’investidura aquest dimarts amb el discurs del candidat i continués aquest dimecres amb la resposta i contrarèpliques amb els grups de l’oposició.

La següent votació serà el proper divendres a les 19:45, 48 hores exactes després de la primera. Vindrà precedida d’un debat d’una hora i mitja aproximadament -molt més curt que el primer-. Si no hi ha sorpresa, no són pocs els analistes que aposten per un resultat similar, el que provocaria que Sánchez no seria investit president, malgrat en aquesta segona temptativa només necessita sumar més vots a favor que en contra.

Si això és així i divendres tampoc es pot investir president, dilluns el rei Felip VI tindrà la responsabilitat de decidir què passarà: si deixa més temps al PSOE per al diàleg o si convoca als líders dels grups polítics a consultes per decidir si hi ha o no nou candidat. El que és clar és que des d’aquest dimarts s’ha posat en marxa el comptador que diu que si en dos mesos no hi ha investidura, Espanya es veurà avocada a noves eleccions legislatives.

Compartir
Article anteriorTyrese Rice, el base que volia Xavi Pascual
Article següent(1-3) La cara ‘B’ del Real Madrid triomfa sense brillantor
Adrián Caballero
Redactor en cap. Periodista especialitzat en política amb experiència a mitjans com El Temps, Tribuna Interpretativa i Report.cat, entre d'altres. [email protected]