“Estem més a prop d’un acord de govern que de repetir eleccions”

0
Pedro Sanchez Congrés
Pedro Sánchez al Congrés dels Diputats | Foto: Europa Press

Sánchez es mostra, com Iglesias, optimista respecte a poder arribar a un acord però recorda al líder de Podemos la necessitat d’entesa amb Ciutadans

Pedro Sánchez creu que, després de la seva reunió amb Pablo Iglesias, “estem més a prop d’un govern del canvi que de repetir eleccions”. Així ho ha expressat en la seva roda de premsa posterior a la reunió de prop de dos hores amb el líder de Podemos. A diferència d’Iglesias, però, veu molt més necessari que Ciutadans estigui present a l’acord.

“La via que proposa el PSOE és la dels 199 diputats que sumen PSOE, Ciutadans i Podemos”, ha expressat Sánchez tot just després de recordar a Iglesias que, si bé PSOE i C’s no sumen majoria absoluta, PSOE, Podemos i IU tampoc, en referència a la proposta de govern a la valenciana proposat pel líder ‘morat’ minuts abans.

 

Sánchez aposta per a “que el Congrés sigui el veritable govern”

 

La idea de govern de Pedro Sánchez és explorar les vies d’entesa entre els tres partits i deixar que aquells punts on es discrepin siguin debatuts al Parlament. “Que el Congrés sigui el veritable govern” és el desig de Sánchez, que creu important també –al igual que Iglesias- la necessitat de diàleg entre PSC i En Comú Podem a Catalunya.

Sánchez no ha volgut valorar gaire el fet que Iglesias anunciï la seva intenció de renunciar a la vicepresidència si això permet un acord de govern. “Pablo Iglesias es va proposar sol, i ell s’exclou sol”, ha afirmat Sánchez, que el primer que ha fet a la seva roda de premsa ha estat agrair el líder de Podemos “el seu canvi d’actitud”. Malgrat considera que “és cosa del passat”, ha lamentat “les formes” d’Iglesias el dia que, mentre Sánchez es reunia amb el rei Felip VI, va proposar-se com a vicepresident d’un govern d’esquerres.

En resposta a les cessions que Iglesias ha anunciat fa el seu partit, Sánchez ha volgut mostrar-se clar: “Porto cedint 101 dies i estic disposat a cedir més”. Reconeix, però, que serà una negociació i un treball difícil. “Si fos fàcil, ja tindríem govern” ha considerat Sánchez, que ha anunciat que ell, a diferencia de Pablo Iglesias, no liderarà el seu equip negociador, que seguirà amb Antonio Hernando –portaveu del PSOE al Congrés- al capdavant.

 

 

Compartir
Article anteriorPablo Iglesias anuncia la seva renúncia a la vicepresidència “si és un obstacle” pel pacte
Article següentXavi Pascual: “És una final”
Adrián Caballero
Redactor en cap. Periodista especialitzat en política amb experiència a mitjans com El Temps, Tribuna Interpretativa i Report.cat, entre d'altres. [email protected]