Pedro Sánchez no aconsegueix la majoria simple

0
Pedro Sánchez PSOE investidura
El líder del PSOE, Pedro Sánchez, en un moment del segon debat d'investidura. Foto: Europa Press.

El líder del PSOE, Pedro Sánchez ha perdut la segona votació per ser investit president del Govern espanyol al no aconseguir obtenir una majoria simple

Notícia relacionada: Sánchez fracassa i els discursos són els mateixos

Un darrere l’altre han anat ratificant la seva posició davant la segona votació per a la investidura de Pedro Sánchez com a president del Govern espanyol. Totes les veus representants dels grups parlamentaris han fet el seu discurs i han deixat clara la posició que venien defensant des de dimecres.

Igual que els discursos, els resultats han estat els mateixos. Pedro Sánchez ha aconseguit els 131 suports que ja tenia el dimecres passat, però la resta dels diputats i diputades de l’hemicicle han tornat a votar en contra. 219 no que han allunyat el líder socialista de la majoria simple i de la presidència del Govern.

Amb quasi quaranta minuts de retard, la votació per fi ha començat. Part de la culpa del retard ha estat causada per Ciutadans, que ha aixecat la polèmica quan ha demanat contestar al diputat Gabriel Rufián, d’ERC, apel·lant a l’article 77 del reglament del Congrés, en què es diu que el grup apel·lat pot intervenir si creu que hi hagut una falta a la seva dignitat. Juan Carlos Girauta ha estat el portaveu que ha contestat a Rufián, tot i que ha estat tallat pel president del Congrés Patxi López al no respectar el protocol de resposta.

Després de dues hores i mitja de sessió, el president del Congrés Patxi López haurà de comunicar al Rei Felip VI que no hi ha hagut acord per investir Pedro Sánchez. Així, a partir de dilluns, tornaran a començar les converses per intentar trobar una altra candidatura. Si no s’aconsegueix abans del dia 2 de maig, es tornaran a convocar eleccions per al 26 de juny, si se segueix el calendari establert.