Pedro Sánchez primàries
L'ex-secretari general del PSOE, Pedro Sánchez, parla al Congrés dels Diputats | Diari Català (Foto: Europa Press)

L’aspirant a liderar el PSOE Pedro Sánchez no es presentarà a les primàries per ser candidat del seu partit a la Presidència del Govern espanyol si perd l’actual procés per ser secretari general, segons ha dit la coordinadora de la seva campanya, Adriana Lastra.

“El que ha dit sempre Pedro Sánchez és que si perdia les es posaria darrere del secretari general o la secretària general i això és el que farà”, ha dit en una entrevista a RNE.

Lastra ha recalcat que, amb l’excepció del cas de Joaquín Almunia i Josep Borrell, al PSOE “el secretari general és la persona que es presenta a les eleccions generals i s’ha respectat sempre”. En la mateixa línia, ha defensat que, especialment quan un secretari general ha estat triat en primàries, “el lògic és que el partit el recolzi perquè sigui candidat a la presidència del Govern”.

El que defensen, ha prosseguit, és que una vegada que passi l’actual procés de primàries tothom remi en la mateixa direcció per “guanyar a la dreta”.

No obstant això, ha deixat clar que l’equip de Sánchez no es planteja eliminar de les normes del partit les primàries per triar candidat a la presidència. “Hem aconseguit, després de molts anys, imposar primàries que funcionin, tots els companys tenen dret a optar a ser candidats i és quelcom que en el si del partit hem d’interioritzar”, ha argumentat.

Llastra ha avançat que “probablement demà” dimarts membres de la candidatura de Pedro Sánchez, inclosa ella mateixa, acudiran a la seu del PSOE al carrer Ferraz de Madrid a registrar la ‘precandidatura’ de Pedro Sánchez. El termini per complir aquest tràmit comença aquest dilluns i finalitza el dimecres 19.