Pedro Sánchez no té assegurat el suport de Ciutadans després del 5 de març

0
Pedro Sanchez Albert Rivera
Pedro Sánchez i Albert Rivera, després de signar el pacte d'investidura | Foto: Europa Press

Ciutadans ha anunciat que si Pedro Sánchez no aconsegueix ser investit en la primera ronda, es reuniran amb ells per decidir si li segueixen donant suport

Els representants de Ciutadans han anunciat que si Pedro Sánchez no aconsegueix ser investit en la primera ronda de votacions, és a dir, abans del 5 de març, es posarà en contacte amb el PSOE per renegociar el pacte i confirmar si segueixen endavant amb ells o no. Segons el vicesecretari general de Ciutadans, José Manuel Villegas, “si la votació és 130 i no surt, no tindria molt de sentit repetir la candidatura en les mateixes condicions”.

Per a Albert Rivera, això es tradueix en què “si el Rei proposa un altre candidat, buscaré punts comuns”. Segons va declarar en una entrevista a Antena 3 el passat divendres, la seva formació recolzarà un programa, no a una persona concreta: “intento fer president a algú que suprimeixi els aforaments, que tingui la valentia de fer un pacte per l’educació, de reformar les institucions, i si aquest és el PP o el PSOE, a mi m’és igual”.

Villegas ha insistit que “el seu compromís” és seguir buscant fins al 5 de març el suport del PP per a la investidura de Sánchez. A partir d’aquell dia, la seva feina serà “buscar més suports per al pacte, per a l’acord, per al programa”. Des de Ciutadans segueixen apostant perquè els populars estiguin “d’una manera o altra” inclosos en el govern que s’ha proposat.

“Si no surt la candidatura de Sánchez, haurà que asseure’s i veure els escenaris”, va afirmar Villegas, a la qual cosa va afegir que “pot ser que a una segonda ronda Sánchez vagi amb 130 vots, i pot ser que no, no està compromès ni decidit”. El vicesecretari de Ciutadans sosté que no hi ha un compromís per part de Ciutadans i que no hi ha res decidit, que les coses poden variar segons els resultats.

Si no s’aconsegueix investir a Pedro Sánchez com a president, el Rei Felip VI haurà de convocar a tots els líders polítics per conèixer la seva intenció de vot i presentar una segona candidatura a la presidència. En aquest cas, també entraria Mariano Rajoy a escena, que va dir que intentaria formar govern si Pedro Sánchez fracassava. Per a què el líder socialista es pugui tornar a presentar com a candidat a la investidura necessitaria els vots de Ciutadans, però de moment no els té assegurats.