Pedro Sánchez no vol fer cas de les enquestes

0
Pedro Sánchez
Pedro Sánchez | Foto: Europa Press

“No mireu cap al costat, mireu endavant”, va animar el líder socialista als seus simpatitzants tenint en compte que totes les enquestes parlen de sorpasso de Podemos

El secretari general del PSOE, Pedro Sánchez, ha demanat aquest diumenge als socialistes que no facin cas de les enquestes que els situen en tercer lloc i ha insistit que “el futur no està escrit” i es decideix amb els vots: “En aquests últims dies, no mireu a cap al costat, mireu endavant, sentiu els colors”.

Sánchez ha fet aquesta crida a la mobilització en un acte a Saragossa, en què el seu ‘equip de govern’ s’ha presentat com l’únic capaç de donar la volta a les “polítiques horribles” del PP i ha carregat contra Podem, el qual ha acusat de pretendre “apropiar-se” de la seva història.

Després que prenguessin la paraula 14 membres d’aquest ‘govern a l’ombra’ designat ja per Sánchez, el candidat a la presidència del Govern ha tret pit d’aquest “equip del canvi” i ha subratllat que els avala el treball que ha fet el PSOE per Espanya en la seva història.

I, el mateix dia que es coneixen noves enquestes que situen el PSOE per darrere de Podem el pròxim 26 de juny, s’ha rebel·lat contra aquests pronòstics. “El futur no està escrit, l’escriurem nosaltres, els socialistes, el pròxim 26 de juny votant sí al canvi, sí al PSOE”, ha remarcat.

 

“Mai ens han regalat res”

“Mai ens han regalat res, però el socialisme sempre ha estat llibertat, igualtat, sempre ha estat democràcia, i als socialistes mai ens ho han posat fàcil, però sabem que el futur no està escrit, que es treballa dia a dia i que en democràcia el futur s’escriu amb els vots”, ha dit, convençut que el pròxim 26 de juny “s’ompliran les urnes de punys i lletres” i donaran “una gran lliçó”.

Així, tot i que no les ha esmentat expressament, ha fet una crida a no tenir en compte les enquestes. “En aquests últims dies, no mireu cap al costat, mireu endavant, sentiu els colors, perquè el nostre equip, l’equip del canvi, és el que portarà l’educació pública, la sanitat pública, la dependència, la igualtat i portarà l’ingrés mínim vital”, ha insistit.

Sánchez ha tret pit dels èxits del seu partit i ha recalcat que Podem el que diu és que “volen recuperar el que van construir els socialistes”, però ha defensat que no ho faran perquè guanyarà el PSOE per “canviar la història del país” un altre cop.

Així, ha passat llista a alguns dels seus compromisos -des del pacte per l’educació a la posada en marxa de la llei contra la violència de gènere i la recuperació de la dependència- i ha subratllat que ho podran fer si els socialistes acudeixen a votar.

Perquè, ha recalcat, els que diuen que el pròxim govern dependrà del PSOE “tenen raó”: “Dependrà de tots i cadascun de vosaltres, si sortiu a votar, el 26 hi haurà canvi i un govern amb un president socialista”, ha dit.

Així, els ha demanat que sentin els colors del partit i ha subratllat que la identitat del PSOE és la de “la majoria social del país”. “El socialisme es porta al cor, no es ven per catàleg”, ha insistit, repetint el que ja s’ha convertit en un dels seus lemes aquesta campanya.