Pedro Sánchez proposa aplicar impostos als bancs

0
Pedro Sánchez
EP: Pedro Sánchez Parlament
Pedro Sánchez
EP: Pedro Sánchez Parlament

Una mesura per cobrir futurs rescats

El secretari general del PSOE, Pedro Sánchez, creu que s’haurien d’aplicar “nous impostos” als bancs europeus per cobrir “l’eventualitat de futurs rescats públics”.

Així ho assenyala el líder dels socialistes en un article en la revista ‘Temas’, recollit per Europa Press, en què defensa que la resposta europea a la crisi, a base de “polítiques d’austeritat econòmica i reducció dràstica dels dèficits públics”, ha estat “errònia” i ha provocat que a la UE “creixin les desigualtats i es desenvolupi un gran dèficit en cohesió social”.

A l’article, titulat ‘El desafiament d’Europa: creixement i cohesió social’, Sánchez defensa que per afrontar els reptes que hi ha per davant, fa falta una “transformació de l’arquitectura institucional de la Unió Econòmica i Monetària”.

En concret, creu que aquests canvis passen per la mutualització del deute públic de l’eurozona, la constitució d'”un autèntic pressupost i un Tresor de l’àrea euro”, a més d’una “harmonització fiscal i d’algunes polítiques socials”.

Sánchez posa l’accent també en els “errors” que s’han comès en política monetària en les últimes dècades i, en concret, subratlla que s’han generat “nivells creixents i desproporcionats de deute” que han provocat “la hipertròfia del sistema financer, la presa de riscos excessius per part dels bancs, la formació d’enormes bombolles en els preus dels actius i l’acumulació de desequilibris insostenibles de la balança de pagaments per compte corrent en països com el Regne Unit o Espanya”.