Pedro Sánchez proposa un “canvi per Catalunya i Espanya”

0
Pedro Sánchez PSOE govern
Pedro Sánchez ha d'intentar formar el primer govern de coalició.

El líder del PSOE visitarà Barcelona dijous en un acte on es presentarà Meritxell Batet com a cap de llista del PSC per al 26J

El líder del PSOE, Pedro Sánchez, participarà dijous a Barcelona en el primer acte de Meritxell Batet com a candidata del PSC i defensarà que el canvi de Govern és molt necessari “a Catalunya i Espanya”.

L’acte es farà a les 19 hores al Convent dels Àngels amb el títol ‘Els reptes del canvi a Catalunya i Espanya’ i servirà per escenificar el suport de Sánchez a la candidatura dels socialistes catalans, han explicat fonts del partit.

Serà un acte en format reduït amb dirigents i militants del PSC per presentar la candidatura que encapçalarà Batet, que no serà oficialment candidata fins que el Consell Nacional del PSC la ratifiqui dissabte.

Les federacions i agrupacions del PSC elegiran fins al dijous els seus candidats per a les llistes de Congrés i Senat, i els elevaran a una comissió de llistes que confeccionarà les candidatures divendres.

La direcció del PSC ha recomanat a les federacions i agrupacions que es regeixin per la continuïtat per elegir els seus candidats i apostin pels noms del 20D: seran els mateixos excepte els que ja han mostrat el desig de no repetir, com Maurici Lucena -número 6 per Barcelona- i Joan Rangel -número 8-.

Entre d’altres noms, les esmentades fonts han indicat que la federació del PSC de Barcelona tornarà a apostar per Carles Martí i Germán Rodríguez. Tots dos, molt vinculats a l’anterior candidata, Carme Chacón, tot i que per motius molt diferents: el primer es va postular a les primàries del PSC per evitar que ella repetís com a cap de llista, mentre que el segon va ser la seva mà dreta i número 2.

La federació del Baix Llobregat (Barcelona) també té previst apostar un altre cop per José Zaragoza, número 4 en l’anterior llista; i la de l’Hospitalet, per Mercè Perea, número 3.