Sánchez direcció PSOE
Sánchez assumeix avui la direcció del grup al Congrés | Diari Català (foto: EP)

El secretari general del PSOE, Pedro Sánchez, ha assistit a la reunió de la direcció del Grup Parlamentari Socialista que havia convocat el diputat José Luis Ábalos, membre d’aquesta direcció, i triat per Sánchez per exercir de portaveu parlamentari de manera provisional en substitució del dimitit Antonio Hernando.

El líder del PSOE va convocar aquest dijous a Ferraz Hernando per repassar l’activitat parlamentària del Grup Socialista. Sánchez li va demanar seguir en la direcció del Grup per al Congrés Federal i Hernando va acceptar per ajudar així Ábalos i permetre un traspàs eficaç d’informació, segons les mateixes fonts. Hernando es va posar a la disposició de Sánchez i del seu equip per seguir col·laborant amb el partit.

No serà fins al Congrés Federal del PSOE dels propers 16 a 18 de juny quan el partit escollirà una nova Executiva Federal que, sota les ordres de Sánchez, haurà de proposar una nova direcció del Grup Parlamentari. Serà en aquest moment quan el partit designi el seu portaveu parlamentari amb caràcter definitiu.

Ábalos sona amb força per ser el secretari d’Organització del partit, per la qual cosa la junta de portaveus al Congrés podria recaure en la diputada asturiana Adriana Lastra. En qualsevol cas, la decisió no està presa encara.

En la reunió d’aquest divendres de la direcció del Grup Socialista es repassarà l’agenda de la Cambra i es prepararà el debat final dels Pressupostos Generals, que arrenca dilluns vinent en el ple i en el qual desfilaran tots els ministres del Govern central.

Del nucli dirigent del grup parlamentari també en formen part l’andalús Miguel Ángel Heredia, com a secretari general, i els adjunts Isabel Rodríguez, Meritxell Batet (PSC), Soledad Pérez Domínguez i Pedro Muñoz.

Entre les decisions més immediates que ha d’adoptar la direcció parlamentària del PSOE hi ha el repartiment de tasques, incloent la jerarquia a l’hora d’assistir la Junta de Portaveus i els possibles canvis d’escó que es facin en les primeres files de l’hemicicle després de la dimissió d’Hernando.