Pedro Sánchez veu “bona predisposició” a l’acord per part de Rivera

0
Pedro Sanchez Congrés
Pedro Sánchez al Congrés dels Diputats | Foto: Europa Press

Sánchez creu que pot haver una entesa amb el líder de C’s mentre demana regeneració al PP

 

El secretari general del PSOE, Pedro Sánchez, ha assegurat aquest dijous que ha vist “bona predisposició” al diàleg, la negociació i l’acord per part del president de Ciutadans, Albert Rivera, i ha insistit que, per formar govern, no compta amb el PP perquè els socialistes són l’alternativa a aquest partit i perquè creu que els populars han de passar a l’oposició per regenerar-se.

Així ho ha explicat el líder del PSOE en una roda de premsa al Congrés dels Diputats, després de reunir-se durant una hora i mitja amb Rivera en el marc de la ronda de contactes que està fent amb les formacions polítiques després de rebre l’encàrrec del Rei per presentar la seva investidura.

Sánchez, que ha insistit que encara és d’hora per parlar de la formació d’un govern, ha agraït la “bona disposició” de Ciutadans per “treure Espanya d’aquesta situació de bloqueig” i ha explicat que ha vist “espais comuns” d’entesa entre el PSOE i Ciutadans.

Per aquesta raó, ha explicat, com ja va fer Rivera, que a partir de divendres els equips negociadors començaran a parlar sobre les principals qüestions que afecten els ciutadans i en les quals coincideixen els dos partits.

El líder dels socialistes ha insistit que els ciutadans volen que els partits dialoguin i deixin “enrere els vetos ideològics i de sigles” i, així, ha recalcat que, amb Rivera, ha parlat del que els uneix, que comença per la seva voluntat que Espanya “tingui com més aviat millor un govern que posi en marxa reformes i polítiques de canvi“.

Així, i sobre la crida que ha fet Rivera després de la reunió a PP i PSOE perquè abandonin la “guerra freda”, Sánchez ha recalcat que la posició política del PP està “clara” i ha insistit que és “fonamental” que el partit de Mariano Rajoy “es regeneri” i, per això, “ha de passar a l’oposició”.