Pedrosa, Luthi i Antonelli “poles” a Malàisia

0
Pedrosa aconsegueix la Pole a Malàisia i Rossi guanya a Lorenzo
JAIMEOLIVARESGGPP2015
Pedrosa aconsegueix la Pole a Malàisia i Rossi guanya a Lorenzo
JAIMEOLIVARESGGPP2015

Pedrosa aconsegueix la Pole Position i Rossi queda davant de Lorenzo

Pedrosa fa una espectacular primera volta de rècord a la Q2 de Malàisia que li serveix per emportar-se la Pole Position, Márquez sortirà segon, Rossi 3r i Lorenzo 4rt. 

Els primers pilots en marcar un temps en aquesta sessió de classificació eren Márquez, Lorenzo i Iannone que rodaven en grup. Márquez aconseguia ser el més ràpid, tot i que li ha durat poc el millor temps, ja que per darrera ja venia Dani Pedrosa rodant en solitari i marcant parcials en vermell. Finalment parava el cronòmetre en un espectacular 1:59.053, quasi mig segon més ràpid que la volta donada per Márquez i rodant per sota del rècord de la pista. 

Ja ningú seria capaç de rebaixar el seu temps i la lluita estava per veure qui l’acompanyaria a la primera línia de sortida, Márquez ha mostrat un bon ritme i ha aconseguit la segona posició. Rossi a l’última volta i sense tenir cap pilot com a referència i per només unes mil·lèsimes ha fet fora de la 3a posició a Lorenzo i ha completat la 1a línia de sortida. El català Maverick Viñales ha aconseguit la 8a posició, Aleix Espargaró amb caiguda al final sense conseqüències la 11a i Pol Espargaró la 12a.

Pedrosa:

L’equip ha fet un gran treball. Segur que haurem de concentrar-nos molt a la carrera, perquè els pneumàtics pateixen en aquesta pista, així que hi ha possibilitats d’equivocar-se i cal estar molt atents en cada volta. Intentarem pilotar tan bé com sigui possible, però segurament a final de carrera es notarà tant en la moto com en els pneumàtics. Demà haurem de veure com està el traçat, perquè amb tanta calor pot ser que no tingui la mateixa adherència que ara; caldrà temptejar-ho a les primeres voltes“.

Márquez:

Respecte a altres circuits, potser aquí pateixo una mica amb el pneumàtic nou, sobretot el davanter; ja s’ha vist quan gairebé caic. Estem anant bastant bé durant el cap de setmana, no del tot còmodes però sí manejant ben la situació i el ritme de carrera. Dani ha fet una gran volta, difícil de superar. Intentarem donar el cent per cent des del principi de la carrera, que serà dura físicament, però crec que a nivell de ritme estic bé”.

Rossi:

Només es tracta d’un entrenament per tant no hi ha res fet encara, però la primera fila és molt important. A l’última volta he estat capaç de millorar una mica el meu millor temps i avançar a Jorge. Començar des de la primera fila és molt important però guanyar la carrera és sempre difícil. I aquí, amb els pneumàtics i la calor que fa serà fins i tot més dur. Tot pot passar però estem en primera línia, que és l’important”.

Lorenzo:

Al FP4 i durant el ‘*qualifying’ hem tingut grans problemes amb els frens quan arribava a la corba 4 no podia frenar. Després, la potència del fre arribava de sobte a meitat de la frenada, però no era capaç de frenar en la primera part i no podia parar la moto tret que fos molt agressiu. Aquest ha estat el principal problema que hem tingut a la tarda. A cada frenada estava perdent massa temps pel que també era incapaç de recuperar temps en acceleració. Ha estat un pena perdre la primera fila però crec que si solucionem aquest problema podem ser competitius per a la carrera“.

Luthi sortirà 1r, Zarco 2n i Rins 3r a Malàisia
MOTOGP

Luthi aconsegueix la Pole Position, Zarco sortirà 2n i Rins 3r

La sessió de classificació de la categoria de Moto2 estaria marcada per la pluja a falta de 18 que faria que pocs pilots seguissin rodant i per tant, s’han mantingut els temps marcats a l’inici de la sessió.

Luthi marcava un gran temps a la primera sortida a pista i només Zarco i Folger aconseguirien apropar-se a aquest temps, però sense possibilitat de superar-lo. Folger donant al màxim per fer una gran volta se n’anava al terra i s’acabava la seva participació en aquesta sessió. I això donava l’oportunitat a Rins de millorar el seu registre i aconseguia la primera línia a la graella de sortida de la carrera de demà Diumenge.

La segona fila l’ocuparan Folger, Baldassarri i Cortese. Alex Márquez sortirà 9è, Axel Pons en la posició 16, Ricky Cardús en la 24 i Xavi Vierge i Edgar Pons just darrera del pilot de Tiana.

Àlex Rins:

Sospitàvem que anava a ploure pel que hem sortit a la pista decidits a aconseguir un temps ràpid el més aviat possible doncs l’entrenament es podia acabar en qualsevol moment. En aquesta pista ens ha costat una mica més que a Austràlia però hem aconseguit gràcies al treball amb l’equip una bona posada a punt que em fa sentir còmode damunt de la moto i estic molt motivat per a la carrera de demà”.

Àlex Márquez:

Estic satisfet d’acabar entre els deu primers perquè amb la Moto2 aquest circuit és completament diferent que amb la Moto3. Ens hem centrat molt en el meu estil de pilotatge i he millorat bastant aprenent diferents traçades i punts de frenada. No hem donat un bon pas en el FP3 perquè estàvem guardant pneumàtics per atacar al cronòmetre en els oficials. Demà hem d’estar preparats per a una carrera molt dura mental i físicament. El meu ritme és bo i si puc estar amb el grup de davant la primera part de la carrera, llavors estic segur de poder aconseguir un resultat positiu.”

Antonelli aconsegueix la Pole a Malàisia
HONDA PRORACING

Antonelli li guanya la partida de la Pole Position a Navarro

Antonelli aconsegueix el millor temps a la sessió de classificació de Moto3 just per davant de Navarro. Oliveira sortirà 3r i el líder del mundial Danny Kent 6è.

La primera part de la sessió l’ha dominat Oliveira, seguit de Kornfeil i Fenati. Però arribant ja als minuts finals Navarro marcava una gran volta que el situava en primera posició. Finalment Antonelli a l’última volta millorava la millor volta feta pel valencià i s’emportava la Pole Position de Moto3 a Malàisia per només 47 mil·lèsimes. La primera fila la completaria Oliveira, l’únic pilot que ara per ara pot impedir que Kent sigui campió aquí. La segona fila estarà formada per Vázquez, Kornkfeil i Kent.

Però com era d’esperar, aquest matí hem conegut les sancions aplicades desprès de veure com molts pilots es paraven a meitat de pista esperant roda. Finalment Danny Kent sortirà 9è, Vázquez 7è i Isaac Viñales 18è.

Jorge Navarro:

La sessió de classificació d’avui ha sigut complicada perquè feia molta calor i les sensacions respecte al matí no eren iguals; així i tot, crec que hem fet un gran treball. Hem provat uns reglatges diferents a la moto per buscar millorar en aquest tipus de condicions i hem fins i tot millorat el temps del matí. A l’última volta, com hi havia molt tràfic i embolic de pilots en pista, he decidit passar davant i tirar jo del grup, sense pensar que d’aquesta manera els altres podien millorar més fàcilment, però estic content amb el resultat perquè he tirat al màxim rodant sol i tenim un gran ritme de cara a la carrera de demà.”