Pedrosa, Zarco i Antonelli guanyadors a Motegi

0
Pedrosa s'imposa en una carrera marcada pels pneumàtics
ISSEI KATO / REUTERS
Pedrosa s'imposa en una carrera marcada pels pneumàtics
ISSEI KATO / REUTERS

Pedrosa guanya una carrera marcada pel rendiment dels pneumàtics

La carrera de MotoGP ha comença en condicions de mullat, Rossi feia una gran sortida i es col·locava primer amb Lorenzo enganxat darrera seu, no tardaria en passar-lo, imposat un molt bon ritme i obrir un forat de més de 3 segons. Per darrera Márquez feia una mala sortida i perdia qualsevol opció a podi. Pedrosa poc a poc anava guanyant posicions (sortia en segona fila), es desfeia de les Ducati i anava a la caça de Rossi i Lorenzo. 

Passat l’equador de la carrera els pneumàtics de Rossi i Lorenzo començaven a baixar el seu rendiment de forma dràstica i Pedrosa aconseguia arribar a la posició de Rossi i passar-lo. Pedrosa portava un gran ritme i treia més d’un segon per volta als pilots de Yamaha. Amb Rossi a roda anava en busca de Lorenzo. Finalment ho aconseguia i sense contemplacions passava a Lorenzo i s’escapava cap a la seva 50a victòria al mundial i el podi número 139, igualant a Nieto.

Per darrera Rossi aprofitaria un error provocat pels pneumàtics en una corba de Lorenzo, que s’obria massa i posava en bandeja a Rossi la segona posició. Així doncs, l’italià aconseguia tallar una ratxa de victòries de Lorenzo i de remuntada en punts i ampliava la seva diferència al campionat a 19 punts. Ara Lorenzo no depèn de si mateix, necessita guanyar tot el que queda i que Rossi no sigui segon en alguna carrera. Rossi sí que depèn d’ell i si queda totes les carreres per davant de Lorenzo aconseguirà el seu 10è títol mundial.

Marc Márquez es refaria de la mala sortida, passaria a les Ducati i acabaria en 4a posició. 5è seria Dovicioso, 6è Cruchlow i 7è Smith. El granollerí Pol Espargaró patiria una forta caiguda a l’última volta quan rodava darrera del seu germà Aleix en la posició 12. Per sort tot quedava en un ensurt tot i que les imatges són força brutals ja que acabava impactant contra el mur a gran velocitat.

Zarco guanya fins i tot en aigua i celebra el títol
ISSEI KATO / REUTERS

Zarco celebra el títol mundial amb una victòria en aigua a Motegi

La carrera de moto2 també ha estat reduïda a 15 voltes. Després de la sortida Folger es col·locava líder, seguit per Zarco, Luthi, Lowes, Nakagami i Rins. Zarco ràpidament es desfaria d’aquest grup i aniria a per Folger fins passar-lo a la volta 7. Per darrera Luthi i Nakagami caurien degut a les difícils condicions de l’asfalt. Rins cometria un error que el feia perdre qualsevol opció a podi i degut a problemes amb els pneumàtics i la moto aniria perdent posicions fins acabar en la posició 11.

Aquestes condicions en aigua afavorien a Sandro Cortese que amb tantes caigudes i un bon ritme aconseguia acabar en posicions de podi. Folger aguantaria la 2a posició fins el final sense opció a agafar a Zarco.

Cal destacar la gran posició de Ricky Cardús que acabava 6è aconseguint la seva millor posició en una carrera al campionat del món, amb una Suter que només porten dos pilots al mundial. Els pilots de Malàisia Sha i Syahrin completaven el top 5. Axel Pons, Luis Salóm i Edgar Pons no acabarien la carrera i Àlex Márquez patia una sortida de pista que l’allunyava de la zona dels punts.

Antonelli domina en aigua a Motegi
ISSEI KATO / REUTERS

Antonelli domina en aigua i Kent s’apropa al títol mundial

La carrera ha començat amb una hora de retard i ha estat reduïda a 13 voltes a causa dels retards que hi ha hagut en els warm up per culpa de la boira i que l’helicòpter mèdic no podia volar.

En una carrera al sprint Antonelli ha sortit ja a per totes, amb un ritme molt sorprenent per les condicions de la pista i ja ha obert un important forat en un moment. El perseguien un grup de bastants pilots entre els que trobàvem a Isaac Viñales, rodant en posicions de podi. L’italià Fenati que tenia la Pole Position se n’anava al terra a la segona volta.

Isaac Viñales rodava tercer per darrera de Livio Loi i veia com Oliveira i Binder arribaven a roda seva i l’acabaven passant. Per darrera Jorge Navarro, després d’una mala sortida, anava recuperant la confiança i rodant a un bon ritme per agafar als pilots capdavanters. El líder del mundial Kent es prenia les coses amb molta calma i rodava en 10a posició i Bastianini, segon al mundial, en 6a posició. Més tard Kent aniria millorant i l’acabaria superant, acabant el britànic en 6a posició i Bastianini en 7a posició, Kent augmentava la diferència al mundial però no li era suficient per ser campió.

Pel que fa a les posicions davanteres, Binder que rodava 3r per davant de Isaac Viñales, queia i deixava el podi en bandeja al català, però a la corba 10 i sense avisar-li la moto, Viñales se n’anava al terra tot i que aconseguia aixecar la moto i acabar en una meritòria 4a posició. Aquesta caiguda deixava a Jorge Navarro al podi després d’una bona remuntada. En 2a posició i completant el podi ha acabat el portuguès Oliveira que està fent un bon final de mundial.