Penes de presó pels aldarulls de la Cambra de Girona el 2012

0
Mossos d'esquadra
@Ferran_mirot

El Jutjat Penal 1 de Girona ha condemnat vuit manifestants a penes d’entre sis mesos i un any i mig de presó per participar en els aldarulls en la Cambra de Comerç de Girona durant les mobilitzacions de la vaga general del 14 de novembre del 2012.

En la sentència,la jutge condemna quatre d’ells a un any i mig de presó per un delicte de desordres públics i un altre d’atemptat, i a sis mesos de presó als altres quatre per un delicte de desordres.

Alhora, a dos d’ells els obliga a indemnitzar la Cambra de Comerç amb, respectivament, 1.229 euros i 170, pels desperfectes causats, així com a dos més a fer-ho a un mosso d’Esquadra en 222 euros per unes lesions.

Segons els fets provats, el 14 de novembre del 2012, durant una manifestació per la vaga general a Girona, els acusats “en execució d’un pla preconcebut, van portar a terme diversos actes per pertorbar la tranquil·litat ciutadana, tot i l’oposició dels agents de l’autoritat”.

Concretament, als voltants de la Cambra de Comerç alguns van forcejar i van agredir agents de Mossos, altres van irrompre a les dependències de la institució i un dels acusats va trencar la porta de vidre de l’edifici.