“Jo no sabia de futbol fins que vaig conèixer Cruyff”

0
Pep Guardiola:
El preparador català s'ha mostrat agraït per tot el coneixement que va compartir l'holandès | FOTO: @PepTeam

El tècnic del Bayern de Munich, Pep Guardiola, ha explicat la seva relació amb Johan Cruyff, del que reconeix que li va ensenyar a entendre el futbol

En una entrevista pel programa ‘el món a RAC1’ Pep Guardiola ha parlat sobre les seves experiències amb Johan Cruyff, el qual va ser entrenador seu i al que considera “un mestre”. El preparador català ha reconegut que la seva és una gran pèrdua però que el seu llegat perdurarà sempre gràcies a les persones a les quals ell va ensenyar. Segons el de Santpedor, “jo no sabia res de futbol fins que vaig conèixer Cruyff”.

Ha estat un privilegi poder-lo gaudir per la seva generositat per compartir coneixements. El Barça és més que Johan, evidentment, però ell va ser la revolució, qui ens va ensenyar com fer les coses”, explicava Pep Guardiola. Per a l’ex tècnic blaugrana, la fe de l’holandès era una qualitat decisiva, ja que “va arribar i va dir: ho farem així. Això té un mèrit molt gran i és dificilíssim. S’ha de tenir una fe immensa per convèncer la gent. No és casualitat que hagi donat origen a tants entrenadors perquè ens va ajudar a entendre aquest joc”.

Guardiola ha fet referència a la seva filosofia sobre la gespa, comentant que “coses que havies sentit durant tota la teva vida ell et deia que fessis completament el contrari”. “Quan jugaves malament i esperaves que s’enfadés a la mitja part perquè havies d’esforçar-te i lluitar més, ell venia i et deia que ho feies malament perquè estaves corrent massa. Havies d’enviar la pilota on volies i no córrer-hi darrere”, ha revelat.

Cruyff va ser una peça clau a la carrera futbolística de Pep Guardiola, ja que el va pujar al primer equip i el català considera que el va protegir durant els seus primers anys: “El seu punt de vista era especial, em deia que em guies per instint, no per la lògica. Als del filial ens protegia, als que arribàvem al primer equip, com ha de ser. Ell era poderós a la lluita amb els poderosos, amb les famoses ‘vaques sagrades’, sabia que era als que havia d’atacar”.

Cada dia em posava al meu lloc, em va donar una lliçó futbolística de com havia de comportar-me, com allunyar-me dels mitjans, una lliçó d’aprenentatge. El seu llegat és infinit”, ha afirmat el de Santpedor, que ha afegit que a vegades es pregunta “que faria Johan. Contra la Juventus quan anàvem perdent em va passar i vaig ser capaç de sortir endavant”.

Guardiola ha expressat la seva tranquil·litat pels possibles homenatges a Johan Cruyff, esperant que “no es creï un conflicte”. “No s’ha de fer absolutament res. Hi ha coses que cauen pel seu propi pes. Els últims 25 anys del Barça li pertanyen a ell”, ha sentenciat.