Pere Macias anuncia que deixa la política

0
Pere Macias
EP: Pere Macias
Pere Macias
EP: Pere Macias

Seguirà a la direcció de CDC fins al congrés previst per al 2016

El portaveu de CDC al Congrés, Pere Macias, ha anunciat aquest dimecres a la cambra que no repetirà com a candidat en les eleccions generals i que ha decidit abandonar la política per afavorir la renovació en el seu partit, amb el qual ha expressat la seva “absoluta comunió”.

Macias, que fa 30 anys que es dedica a la política i 12 anys en les Corts (primer al Senat i després al Congrés), ha comparegut en roda de premsa en la cambra flanquejat per la resta de diputats de CDC, que han ovacionat en aplaudiments de suport el seu portaveu.

Segons ha explicat, ja va anticipar al president de la Generalitat i líder de CDC, Artur Mas, i a la direcció del partit la seva decisió personal de deixar la política i de no tornar a ser candidat, fos en llistes de CDC o de JxSí.

Seguirà de portaveu parlamentari fins que arrenqui la nova legislatura al gener i es mantindrà en la direcció de CDC fins al pròxim congrés del partit, previst per al primer trimestre del 2016.

CAL DONAR EXEMPLE

Macias entén que, ara mateix que CDC aposta per la refundació, havia de “predicar amb l’exemple”.

Això sí, ha volgut deixar clar que la seva decisió és “personal” i que no té lectures polítiques, ja que ha subratllat la seva “absoluta comunió” amb el rumb del seu partit i l’aposta per la independència de Catalunya.

Ha reiterat el seu suport i el dels diputats de CDC a Madrid als tres imputats per desobeir les sentències del TC que anul·laven la consulta sobiranista del 9 de novembre del 2014: Artur Mas (president de la Generalitat), Joana Ortega (llavors vicepresidenta) i Irene Rigau (consellera d’Ensenyament).

Enginyer de Camins, Canals i Ports i professor titular a la UPC, Macias va ser portaveu de CiU al Senat del 2004 al 2008 i diputat les dues últimes legislatures, i en la que està a punt d’acabar ha estat la veu de CiU en les comissions de Foment i Pressupostos i president de la Comissió de Seguretat Viària i Mobilitat.

Va ser alcalde d’Olot (1984-1996) i va presidir també la Diputació de Girona (1994-1996) i, simultàniament, l’ACM; el 1996 Jordi Pujol el va nomenar conseller de Medi Ambient, i un any més tard va passar a ocupar la Conselleria de Política Territorial i Obres Públiques.