Pere Navarro es torna a quedar fora de les llistes del PSC

0
Meritxell Batet PSC
La diputada del PSC al Congrés, Meritxell Batet,, en una imatge d'arxiu. Foto: Europa Press.

Manuel Cruz sera el número 2 de Meritxell Batet a la llista del PSC per Barcelona pel 26J

El filòsof i president de Federalistes d’Esquerres, Manuel Cruz, serà el número dos de la llista del PSC per Barcelona que encapçalarà Meritxell Batet, mentre que Pere Navarro s’ha tornat a quedar fora de la candidatura malgrat que li va proposar la federació socialista del Vallès Occidental Oest.

Així ho ha decidit aquest divendres el comitè de llistes del PSC, reunit a la seu barcelonina del partit per acabar de confeccionar les candidatures abans que aquest dissabte les aprovi el Consell Nacional del partit.

Creu ha estat proposat per Batet al començament del conclave i ha despertat el rebuig d’alguns representants de les federacions, però finalment s’ha donat llum verda que l’independent sigui el segon de la candidatura.

No haurà novetats en els següents tres llocs de la llista: seguint la filosofia de llista paritària, el número tres ho tornarà a ocuparà Mercè Perea, de la federació de l’Hospitalet; el quatre José Zaragoza, de la federació del Baix Llobregat, i el cinc Lídia Guinart, del Barcelonès Nord.

L’exdiputat del Parlament Mohammed Chaib Akhdim, proposat per la federació de Barcelona, serà el número sis de la llista i serà, al costat de Creu, una altra de les novetats de la candidatura socialista.

Segons fonts pròximes, la federació barcelonina no comparteix que no hi hagi cap dels seus membres en els llocs de sortida: en les últimes eleccions el PSC va obtenir cinc diputats per Barcelona per la qual cosa Akhdim no aniria al Congrés i la federació barcelonina no tindria representació si es repeteixen els resultats.

El número set ho ocuparà Isabel López Chamosa, també de la federació de Barcelona, i el vuit el jove regidor a Sant Feliu de Codines (Barcelona) Arnau Ramírez: s’havia parlat de la possibilitat que el número vuit ho ocupés el que ha estat mà dreta de Carme Chacón en les anteriors eleccions, Germán Rodríguez, o el president de la Federació de Municipis de Catalunya i alcalde de Pineda de Mar (Barcelona), Xavier Amor.

Ni Rodríguez ni Amor estaran finalment en les llistes malgrat que els van proposar les federacions de Barcelona i el Maresme, respectivament, mentre que sí ho farà el director de campanya, Gabriel Colomé, que serà el número 10 per darrere de Carme Carmona, i el cap de gabinet de Miquel Iceta, Paco Aranda, que serà el 16.

Tampoc estarà l’exprimer secretari del partit Pere Navarro, que ja ha estat descartat pel comitè de llistes al 20D però va tornar a ser proposat aquest mateix dijous per la seva federació, que ha mostrat el seu desacord per aquesta decisió a la reunió d’aquest divendres.