‘The Sun’, tabloide britànic, publica que cinc ‘grans’ de la Premier League planegen abandonar la UEFA Champions League

Manchester United, Manchester City, Liverpool, Chelsea i Arsenal han fet tremolar els ciments de la UEFA Champions League. La raó no és altra que la informació publicada a ‘The Sun’. El tabloide britànic ha fet publiques unes fotografies de la trobada que van mantenir dirigents d’aquests cinc clubs amb Stephen Ross, magnat nord-americà que ha posat sobre la taula el projecte European Super League.

Stephen Ross vol crear una lliga europea de futbol | FOTO: europapress.es
Stephen Ross vol crear una lliga europea de futbol | FOTO: europapress.es

Ed Woodward (United), Bruce Buck (Chelsea), Ivan Gazidis (Arsenal), Ferrán Soriano (City) i Ian Ayre (Liverpool) van reunir-se amb Stephen Ross a l’ hotel Dorchester de Londres. La possible creació d’aquest nou torneig suposa una autèntica amenaça pel futbol anglès i per la UEFA Champions League, ja que sense la participació dels equips britànics el prestigi de l’actual màxima competició europea a nivell de clubs decau.

Què és la European Super League?

El projecte, proposat pel magnat Stephen Ross, contempla una lliga europea que milloraria els ingressos que a dia d’avui els clubs reben per la seva participació a la UEFA Champions League. Un torneig en format lliga, a més, evita el risc de perdre milions d’euros en cas de caure eliminats a les primeres rondes.

‘Mirror’, però, va més enllà, i apunta a que clubs com el FC Barcelona, Real Madrid, FC Bayern, Olympiakos o AC Milan rebrien les invitacions per abandonar les seves respectives lligues nacionals i sumar-se a aquest nou torneig.

Manchester United, Chelsea i Liverpool, que en un primer moment no recolzaven el projecte, veuen ara com el rendiment d’equips com el Leicester o el Tottenham poden deixar-los fora d’Europa la propera temporada.