Un periodista basc, víctima de la “llei mordassa”

0
Periodismo llei mordassa
Foto: Esther Vargas (Flickr)

Un periodista de la revista basca Argia ha estat multat amb 601 euros per penjar a Twitter una imatge d’una actuació policial

Asier López, un periodista de la revista basca Argia, ha rebut una multa de 601 euros per penjar al seu compte de Twitter una imatge d’una detenció per part de la policia el passat 3 de març a la localitat d’Eibar (Guipúscoa). Segons la notificació rebuda pel propi periodista, la sanció respon a l’aplicació de la Llei de Seguretat Ciutadana, coneguda com “llei mordassa”.

Explica l’agència EFE que la notificació detalla al periodista que va publicar la imatge “sense autorització” i que “és possible la identificació dels agents” que estaven arrestant a Naroa Ariznabarreta, detinguda per no presentar-se al judici per una protesta contra la il·legalització de l’organització juvenil Segi el 2007.

La revista on treballa el periodista, Argia, ha comunicat que ha decidit no pagar la sanció, mentre que l’Associació Basca de Periodistes (AVP-EKE) i el Col·legi Basc de Periodistes (CVP-KEE) han condemnat la sanció. “És un atac directe al dret d’informació”, consideren aquestes dues entitats.