Carmen Colino, periodista del diari esportiu, desaprova que José Luis Mendilibar parlés basc a la sala de premsa del Santiago Bernabéu

Carmen Colino, periodista del diari esportiu AS, critica des del seu perfil de Twitter a José Luis Mendilibar, entrenador del primer equip de l’SD Eibar, per fer ús del basc a la sala de premsa del Santiago Bernabéu per respondre algunes preguntes després del partit entre el Real Madrid i el seu equip:

L’allau de crítiques van obligar Carmen Colino a donar explicacions:

Segona vegada en un any

Malauradament no és la primera vegada que succeeix. Ara fa un any Gaizka Garitano, entrenador de l’Eibar en aquell moment, es veia obligat a abandonar la sala de premsa de l’estadi de l’Almeria.

Aquell dia, periodistes congregats a la sala de premsa de l’Estadio de Los Juegos del Mediterráneo van criticar durament Garitano per respondre en basc les dues primeres preguntes.

Tip de l’ambient generat arrel el disconforme dels periodistes, el tècnic de l’Eibar va decidir aixecar-se i posar punt final a la roda de premsa. Seguidament, el cap de premsa de l’Almeria demanava respecte per l’entrenador visitant: “Fa sis anys que som a Primera i sempre ha funcionat així. Primer contesten en la seva llengua i després en castellà, tal com passa quan ve el Barça o qualsevol altre equip. Guardem silenci i respecte. Això és una falta de respecte”.