Perquè Alemanya investiga a Facebook?

0
Facebook investigat a alemanya - Diari Català
Facebook
Facebook investigat a alemanya - Diari Català
Facebook

La Fiscalia alemanya investiga el director europeu de Facebook per ignorar comentaris racistes

La Fiscalia d’Hamburg (Alemanya) ha obert una investigació contra el director europeu de Facebook, Martin Ott, i al·lega suposats errors de la plataforma per eliminar les publicacions que encoratgen el discurs d’odi racista, segons ha informat aquest dimarts una portaveu del Ministeri Públic.

“Estem en una fase inicial”, ha assegurat la portaveu. La mesura ha estat anunciada després que els polítics alemanys i altres personalitats públiques hagin expressat la seva preocupació per l’augment de comentaris xenòfobs a Alemanya a Facebook i en altres xarxes socials arran de l’arribada massiva de refugiats.

“Podem dir que les acusacions no tenen base i que no hi ha hagut cap violació de la llei alemanya per part de Facebook o els seus treballadors“, ha aclarit un portaveu de l’empresa. Prèviament havia anunciat la seva associació amb el grup FSM, el qual controla de manera voluntària els proveïdors de servei multimèdia, i ha assegurat que animarà els seus usuaris que acabin amb el racisme.

El mes passat, la Fiscalia va obrir una investigació a altres tres directors de Facebook pel mateix assumpte. La cancellera alemanya, Angela Merkel, ha instat la xarxa social a començament del 2015 que fes més sobre aquesta qüestió.

A més, el Ministeri de Justícia vol establir una força especial que col·labori amb Facebook, altres xarxes socials i proveïdors de serveis d’Internet amb l’objectiu d’identificar comentaris delictius i eliminar-los més ràpid.