Perquè Sánchez dóna suport a Rajoy?

0
Pedro Sánchez - Diari Català
Pedro Sánchez a la seu del PSOE
Pedro Sánchez - Diari Català
Pedro Sánchez a la seu del PSOE

Sánchez dóna suport a Rajoy i avisa el Parlament que sortir de la llei porta a la tirania

El secretari general del PSOE i candidat a la Presidència del Govern espanyol, Pedro Sánchez, ha expressat aquest dilluns el seu suport al Govern central davant de la resolució independentista del Parlament, el qual ha advertit que violar la llei és “renunciar a la democràcia per substituir-la per la tirania”.

En una compareixença davant dels mitjans a la seu central socialista, ha dit que el Parlament se situa fora de la llei i assumeix així la “gravíssima responsabilitat” de la qual hauran de “donar compte i afrontar en les seves conseqüències”.

Pedro Sánchez ha emfatitzat que aquesta decisió del Parlament pretén “privar” els espanyols de la capacitat per dotar-se de regles de convivència en un projecte “compartit per tots”.

Ha defensat la Constitució i ha recalcat que l’Estat té el dret i l’obligació de restaurar la Carta Magna “per garantir els drets i les llibertats dels ciutadans”.

També ha manifestat el seu compromís amb la “unitat d’Espanya” i el seu suport al Govern central en el recurs anunciat davant del Tribunal Constitucional.

A més, ha constatat la seva voluntat que se salvaguardin els drets dels ciutadans catalans: “Reafirmem la nostra convicció que la majoria dels ciutadans catalans no volen la secessió”.