Perversió del Sistema Tradicional

0
franco i el pp, una unitat conjunta

franco i el pp, una unitat conjuntaFrancesc ha tornat o marxarà?

A mesura que anem perdent a marxes forçades, la nostra confiança al sistema, que per cert, m’agradaria saber si alguna vegada vàrem tenir fer en si mateix, voldria que algú m’expliqués exactament en què consisteix el “Sistema” perquè segons el meu criteri és la forma de subsistir de qualsevol govern a través de la corrupció, donada que si no existís aquesta possibilitat d’enriquir-se exercint el poder, tret sempre d’algun cas que són honrosos, són pocs però hi ha, hauria pocs polítics.

Segons es comenta, el sistema és bàsicament seguir les directrius que manega el Banc Central Europeu, el Fons Monetari Internacional, les borses (ibex 35) i els maleïts bancs. Doncs bé, si això és el sistema, directament els dic: “Aneu tots a la merda”.

Tot el que està succeint es escandalós, no obstant això aquesta font emana de molts anys enrere amb colofons com Matesa, Sofico, Aceite de Colza, Fidecaya, Kio, Banesto i un llarg etcètera de corrupció. Hem quedo meravellat d’observar, per exemple que uns delegats de Caja Madrid (Bankia) es gastin en tarjetes Black 16MEUR i que als preferentistes d’aquesta mateixa caixa els hagin robat els seus diners sense que això porti conseqüències o es produeixin autèntiques revoltes socials com a França per exemple.

Crec fidelment que als anys 60, a pesar de portar la mordassa com a bandera, va haver-hi diferents revoltes socials en lluita pels compromisos socials a les capes mitjanes i baixes de la societat. M’atreveixo a dir que el sistema de l’estat del benestar del generalíssim Franco, es podria extrapolar al sistema d’aquest inoperant govern central. Vull fer unes consideracions al respecte, estem tots o quasi tots d’acord que el règim de Franco va ser una dictadura assassina, però especialment als que eren contrari al seu pensament del Una Grande i Libre, amb la qual cosa ja ens excloïa als catalans per les lluites separatistes a judici de tenir un Estat Propi, dic i hem refermo, ara igual que fa 50 anys.

En l’àmbit econòmic, es pot convenir, que les pagues extres van ser decisions de Franco per regular el poder adquisitiu i aconseguir una calma dins de la marea civil. Anem a veure, el miracle que es va dir del règim, podria haver estat possible, gràcies a l’ajuda americana, a la quantitat de gent que va emigrar a l’estranger i que va permetre l’entrada de divises que enviaven els immigrants per a Espanya, i a la mà d’obra per la reconstrucció d’un país que es trobava a la ruïna.

Tot el que va construir, gràcies a la gent, no al règim, està destruint-se per un panda de ca…. polítics que estan al poder i que ens ha tornat a aquella flaira franquista ultradretana, abans eren les prohibicions i silencis, avui es diu llei mordassa, alguna diferència?

Es riuen de nosaltres, de veritat serem tant borregos?

El sistema està fet a mida i molt quadrat, van retallant drets, dicten normes de reglaments laborals que els beneficien a ells i quan la gent no te esperances i cap ingrés, els proposen treballs amb sous infames, almenys és alguna cosa? Alguns pensen que ja està quasi establert la síndrome d’Estocolm. Franco va fer la seva obra faraònica amb el “Valle de los Caidos” només pel seu ego i els seus descendents han fet més gran el seu llegat, només falta veure Castelló, Valencià, Madrid…. però aquesta vegada també per la seva comissió pertinent. Esperarem fins al final de l’any per veure si aquesta gent marxa o marxem els catalans.

Per Enric Escobar Gil – L’Observador