Un any més, Carlos Sainz ha d’abandonar el Dakar

Peugeot ha confirmat abans de l’inici de l’onzena etapa del Ral·li Dakar, l’abandonament del pilot madrileny Carlos Sainz, que va sofrir ahir dimecres una avaria a la carcassa de la caixa de canvis del seu DKR 2008 que li va fer perdre les seves opcions per a la victòria final d’aquest Dakar 2016.

El madrileny havia començat la desena etapa com a líder amb set minuts de diferència sobre el seu company Stepháne Peterhansel, però, després d’un dia ple d’infortunis, el seu cotxe es va quedar parat a 30 quilòmetres del final del tram cronometrat per un problema a la caixa de canvis.

El bicampió del món de ral·lis, que ja perdia molt temps amb Peterhansel a l’especial a causa d’una punxada, va arribar a la meta sis hores després remolcat per un camió d’assistència i després de veure els danys, l’equip va decidir que el madrileny havia d’abandonar. Amb aquest, Carlos Sainz ja suma cinc abandonaments al Dakar, quatre d’ells consecutius. Sens dubte, si hi ha un pilot amb mala sort al Dakar, aquest és el madrileny.

“Retirada de Carlos Sainz. Els mecànics conclouen: trencament de la carcassa de la caixa de canvis i altres significatius danys col·laterals”, indicava Peugeot Sport en el seu compte oficial de ‘Twitter’.

Laia Sanz també amb problemes

Com cada any, Laia Sanz venia fent un Dakar excepcional i rodant a un ritme molt regular per mantenir-se sempre en la lluita i no marxa d’ella, però ahir va haver de cedir més d’hora i mitja a causa d’un problema a la seva KTM.

Segons el seu equip, el problema va començar a partir del quilòmetre 30 del tram cronometrat quan el radiador de la seva moto no rebia la suficient aigua per refrigerar-se. A causa d’això, Laia Sanz va haver de rodar a baixa velocitat per evitar que el radiador s’escalfés i pogués acabar amb la vida del seu motor. Per sort, el problema va desaparèixer a 40 quilòmetres de la meta però, tot i així, el temps perdut l’allunyen dels deu primers classificats a la general provisional.