L’artista Picasso torna a Barcelona

0

Les obres ‘Mujer y tocador de aulo I i II’ tornen al museu català després d’haver estat a Dinamarca

“Sóc cèlebre i molt ric. Però quan estic tot sol amb mi mateix, no tinc el valor de considerar-me artista en el sentit gran i antic de la paraula”. Això deia el llegendari Pablo Picasso a una entrevista pel medi Le Musée vivant quan, en realitat, estava totalment equivocat. El geni malagueny va existir i, a més, es pot demostrar perquè el fet d’executar tres olis i dos gravats en un dia no era cosa habitual.

Això és el que va fer el 18 d’abril de 1956, quan en una jornada del seu pinzell van sortir els llenços Hombre y mujer en la playa‘, ‘Mujer y tocador de aulos I’ i ‘Mujer y tocador de aulos II’. Aquest assoliment es pot veure ara al Musseu Picasso de Barcelona i totes tres juntes per primer cop fins a l’estiu.

Una de les creacions, a més, procedeix de Dinamarca, del Museu d’Art Modern de Louisiana, i arriba de la mà d’altres dues peces: ‘Li déjeneur sud l’herbe de 1961 i ‘El jugador de cartas II’ de 1971. Les tres es podran gaudir al carrer de Montcada fins al 20 de juny, data en la qual tornaran a casa juntament amb 27 dibuixos prestats pel museu del geni per a l’exposició a Dinamarca de ‘Picasso before Picasso’.