Pietri, Pons, Vierge, Canet i Morales guanyadors al FIM-CEV Repsol a Navarra

0
Morales més líder a Superbikes amb la victòria a Navarra
Twitter: @VAVEL_motor
La primera carrera de Superbikes a Navarra la guanya Robertino Pietri
Twitter: @robertinopietri

Robertino Pietri aconsegueix la seva primera victòria a Superbikes al circuit de Navarra

La primera mànega de Superbikes al circuit de Navarra ha estat marcada per la incertesa de les condicions meteorològiques. A la volta d’escalfament Carmelo Morales, líder del campionat, ha aixecat la mà per fer veure als comissaris que començaven a caure gotes sobre el circuit. Direcció de carrera ha decidit endarrerir la sortida perquè els pilots poguessin muntar pneumàtics de pluja. Un cop s’ha pogut donar la sortida, el veneçolà Robertino Pietri decidia sortir amb pneumàtics de sec i escapar-se ja des del minut 1. La pista no estava prou mullada per rodar amb pneumàtics de pluja, per tant, un gran encert per un Pietri segon al mundial que aconseguia una victòria clara amb més de 30 segons de diferència amb el segon. En les primeres voltes Carmelo Morales es situava en una còmode segona posició i veient que era impossible atrapar a Pietri decidia intentar aguantar en aquesta posició. Però a 5 voltes pel final era avançat per un Maximilian Scheid sobre una BMW que a última hora havia decidit sortir amb pneumàtics de sec des de pit lane, tenia millor ritme que la resta de pilots que anaven amb els de pluja i aconseguia una gran segona posició. Carmelo Morales finalment era 3r i veia com Pietri li retallava 9 punts al campionat. Poyatos aconseguia er 7è i Adrià Bonastre 11è.

Emotiva victòria de Vierge a la primera cursa de Moto2 a Navarra
Twitter: @VAVEL_motor

Xavi Vierge dedica la seva victòria a la primera mànega de Moto2 a Navarra a un bon amic que va perdre la vida aquesta setmana

La primera mànega de Moto2 a Navarra ha sigut un recital de principi a final del català Xavi Vierge. Tot i que a les primeres voltes el seu company d’equip Techer, que és qui tenia la pole, es posava primer, el català tardava només unes voltes en avançar-lo i anar directe a per la victòria. La lluita estaria per les altres dos posicions del podi entre Techer, Luca Marini (germà de Rossi), Edgar Pons i Granado. Finalment aquest últim patiria una caiguda sense conseqüències, Techer seria segon, un descontent Edgar Pons 3r i Luca Marini 4rt. Per darrera destacar la 6a posició d’Alejandro Medina, la 8a de Marcos Ramírez i completant el top10 en 10a posició Miquel Pons. Després de la victòria Xavi Vierge li retallava 9 punts a Edgar Pons i posava una mica d’emoció a la classificació general. 

Canet més líder després de la victòria a Moto3 a Navarra
Twitter: @MotoGP

Canet evita sorpreses i guanya la carrera de Moto3 a Navarra

La carrera de Moto3 a Navarra ha estat dominada per Arón Canet. El pilot del Junior Team Estrella Galícia ja havia demostrat tot el cap de setmana tenir un ritme bastant superior a la resta de rivals. Després de la sortida teníem un grup davanter format per 5 pilots, Canet, Jaume Masià, Joan Mir, Bulega i Albert Arenas, però ràpidament Canet ha imposat el seu ritme i ha fet que aquest grup es trenqués. Canet aconseguia uns metres de distància i Albert Arenas i Jaume Masià no podien aguantar el ritme i perdien el contacte amb el grup de davant. Per tant, la lluita estava entre Joan Mir i Bulega per intentar donar  caça a Canet. A l’equador de la cursa Mir perdia el contacte de Bulega, acusant bastants problemes d’acceleració a la seva moto, sobretot a les rectes. A les últimes dos voltes hem tingut una mica d’emoció ja que Bulega s’ha apropat una mica a Canet però el valencià ha aconseguit mantenir la concentració i aconseguir una victòria que l’apropa cada cop més a ser campió. Bulega ha estat segon, Mir 3r (descontent perquè tornava a perdre punts al campionat respecte Canet), Albert Arenas 4rt i Jaume Masià 6è.

Morales més líder a Superbikes amb la victòria a Navarra
Twitter: @VAVEL_motor

Carmelo Morales guanya la segona mànega de Superbikes a Navarra i va llençat cap al títol

En aquesta segona mànega de Superbikes a Navarra hem tingut ja calma pel que fa a la meteorologia i hem pogut veure un gran espectacle. A les primeres voltes liderava Carmelo Morales seguit de ben a prop per Bonastre, que finalment trobava el forat i l’avançava i passava a liderar ell la carrera. Darrera teníem a Morales, Pietri i Scheib. A l’equador de la carrera Sceib adelantava a Pietri i feia que aquest perdés uns metres molt valuosos i ja no pogués lluitar per la victòria ni el podi. A davant Morales avançava a Bonastre i Scheib veient que Morales es podia escapar també passava a Bonastre i ho ha donat tot per intentar caçar a Morales, però en aquest intent s’ha anat a terra. Per tant, Morales guanyava amb certa autoritat, Bonaste era segon i Pietri es trobava amb un podi que ja veia perdut. Amb aquesta victòria Morales aconsegueix una avantatge al campionat de 64 punts sobre Pietri, que quedant 75 punts en joc deixa ja quasi sentenciat el seu cinquè títol en aquesta categoria.

Edgar Pons guanya la revanxa a Vierge a Navarra
Twitter: @ALGUERSUARI_SR

Edgar Pons a un pas de ser campió després de guanyar a Navarra la segona mànega

Després de la primera mànega dominada per Xavi Vierge, el català Edgar Pons volia la revanxa i no podia permetre que Vierge li retallés més punts. Vist el començament de carrera semblava que seria com la primera mànega i Vierge s’escaparia amb una sortida magistral, però Edgar Pons no es donava per vençut i li acabaria donant caça. Tot i que no seria un camí fàcil, primer s’ha hagut de treure de sobre al seu company d’equip Luca Marini, que li ha costat molt i no ho ha pogut fer fins la 9a volta. Amb aquest avançament es situava 2n, però no es volia aturar aquí i ha decidit anar a la caça de Vierge, avançar-lo i guanyar la carrera. Amb aquesta victòria amplia fins a 30 punts la diferència al campionat amb Vierge que és segon, a falta de 3 proves per disputar-se. Per tant, Vierge ha sigut 2n, Eric Granado 3r, després d’una bona lluita amb Luca Marini que al final ha sigut 4rt i 5è Techer que també ha optat a podi a l’última volta.