Pimec Comerç aplaudeix l’ampliació dels límits per a la tributació

0
Pimec Comerç
EP_ Pimec Comerç
Pimec Comerç
EP_ Pimec Comerç

S’incorpora l’esmena demanada per PIMEC

Pimec Comerç ha celebrat que el Govern espanyol hagi ampliat els límits per poder tributar en mòduls, cosa que permetrà continuar declarant en règim d’estimació objectiva de l‘IRPF als comerciants que facturin fins a 250.000 euros anuals, en comptes dels 150.000 que estaven previstos en la reforma fiscal. Entre altres mesures, es va reduir el volum màxim de facturació dels 450.000 euros als 250.000 euros en el cas d’activitats agrícoles i ramaderes, i fins als 150.000 euros per a d’altres activitats. A més, en qualsevol cas es limitava el volum màxim de compres als 150.000 euros, enfront dels 300.000 euros anteriors a la modificació.

En un comunicat, la patronal ha explicat que suposarà una ampliació transitòria dels límits durant dos anys –2016 i 2017–, fet que permetrà a la majoria de petits comerços adaptar-se amb més temps a l’obligació de tributar per estimació directa en el cas de superar els límits previstos per al 2018.

Pimec ha destacat que la mesura tindrà una repercussió directa sobre una gran part dels petits comerços que sobretot es relacionen de manera directa amb el consumidor final.

D’altra banda, Pimec ha valorat positivament l’establiment de mesures dirigides a combatre el frau fiscal, encara que ha assenyalat que s’haurien de dirigir i aplicar als quals no declaren o oculten les seves rendes.

Així, ha explicat que les mesures aprovades són d’aplicació al conjunt de contribuents i contenen aspectes que “afectaran les pimes i autònoms augmentant les seves càrregues tributàries”.

[quote]Entre altres mesures, es va reduir el volum màxim de facturació dels 450.000 euros als 250.000 euros en el cas d’activitats agrícoles i ramaderes, i fins als 150.000 euros per a d’altres activitats.[/quote]

El president de la Comissió Econòmic-Fiscal de Pimec, Joan Maria Gimeno, ha afirmat que “l’augment de les potestats de l’administració sense mesures protectores dels drets dels contribuents provocarà perjudicis a aquells amb menys preparació i recursos per aplicar una legislació que segueix augmentant en complexitat”.

La patronal també ha denunciat que, aprofitant la reforma de la Llei General Tributària i abans de presentar la primera declaració d’aquest impost, “ja s’estan modificant” articles de la nova Llei de l’Impost de societats que va entrar en vigor el passat 1 de gener de 2015.