Els “Pink Panther” detinguts a Barcelona havien robat més de 400.000 euros

0

El comissari en cap de la Unitat Central de Delinqüència Especialitzada i Violenta (UCDEV), Héctor Moreno, ha explicat a Europa Press l’operació que divendres passat va propiciar la detenció d’un grup de cinc ‘Pink Panther’ que es va apoderar d’un botí de més de 400.000 euros en 48 segons.

El comissari en cap ha indicat que la banda es distingeix per la seva velocitat en l’execució dels cops: en aquest assalt de 48 segons van rebentar amb una maça diversos expositors, elegits per contenir el gènere més exclusiu de la joieria, fet que els va permetre apropiar-se del major botí possible en molt poc temps.

Les relacions facilitades per la Interpol, tot i que actualment no té un grup dedicat a aquesta banda, entre la policia espanyola i la policia d’altres països europeus van permetre que fos possible atrapar la banda en el moment del robatori.

Tal com ha detallat Moreno, aquest grup criminal es caracteritza per la seva rapidesa tant portant a terme el robatori en prestigioses joieries com desapareixent: “És la primera vegada que un grup de ‘Pink Panther’ és detingut en la seva integritat”.

“Normalment solen actuar en grups de quatre o cinc individus, cosa que ens fa pensar que hem detingut la totalitat del grup”, ha continuat.

Detenció a Barcelona

La informació rebuda per part de les autoritats alemanyes va fer que s’activés de manera immediata un operatiu de vigilància a l’aeroport del Prat de Barcelona, fet que va permetre detectar l’arribada del sospitós procedent de Belgrad (Sèrbia).

Després van poder saber que l’investigat havia llogat un ciclomotor de 125cc, i més tard va establir contacte amb dos homes joves que conduïen un cotxe de lloguer a nom d’una altra persona, reconeguda per la Interpol Belgrad com a membre dels ‘Pink Panther’.

Davant de tals indicis es va arribar a sospitar que preparaven un atracament imminent a Barcelona i agents especialitzats del Grup d’Atracaments d’UCDEV Centre i del Grup Especial d’Operacions de la Policia Nacional s’hi van desplaçar de manera urgent a la ciutat comtal com a suport a l’operatiu inicial.

Quan dos nous individus van entrar a la joieria els efectius dels GEO van prendre posicions a l’exterior, aconseguint detenir un d’ells a la sortida de l’establiment.

El segon implicat va ser arrestat en un carrer pròxima, després de sortir corrent i disparar dues vegades a l’aire. Dos integrants més que vigilaven la possible presència policial, també van ser detinguts.

Tot i que el cinquè integrant del grup va aconseguir escapar en un primer moment, va ser finalment detingut. També es van registrar els hotels on s’allotjaven on es va intervenir documentació que està sent analitzada, entre la qual hi ha visats i passaports de múltiples països.

L’inspector Simón Segura ha asseverat que “no hi ha hagut perill per als vianants” ja que es trobaven amb el suport dels GEO que “estan física i psíquicament preparats per a aquestes actuacions” i que van realitzar “una tasca estupenda”.

Qui són els “Pink Panther”

El grup criminal porta operant arreu del món des de principis dels 2000. Les seves nacionalitats solen ser sobretot de països balcànics, especialment Sèrbia.

El nom sorgeix a Londres, quan es deté un dels integrants de la banda, l’objectiu del qual era un valuós diamant que va intentar obtenir amb un mètode molt semblant com succeeix a la pel·lícula ‘La Pantera Rosa’.

Els experts d’Interpol van estimar, fins al final de l’esmentat grup d’experts aquest any, que poden existir prop de 200 integrants, tot i que com ha recalcat Moreno “no es poden donar xifres tancades, es tracta d’una estimació policial”.