Piqué, Aleix Vidal i Casilla, nominats a millor jugador català

0
Premis Millors Jugadors Catalans
Guanyadors de les Estrelles del Futbol Català de la darrera edició (3a). Pep Morata
Premis Millors Jugadors Catalans
Guanyadors de les Estrelles del Futbol Català de la darrera edició (3a). Pep Morata

El premi, que avalua onze categories, valora el rendiment de futbolistes, entrenadors i àrbitres en el darrer any natural

El nou de novembre, a les 20:00h, la Federació Catalana de Futbol organitza la quarta Gala de les Estrelles del Futbol Català, on es premia als millors professionals del futbol i el futbol sala. A la cerimònia, que se celebrarà a l’Antiga Fàbrica d’Estrella Damm, s’entreguen els guardons que porten el mateix nom als candidats, escollits en una votació entre tres aspirants presentats segons el criteri dels comitès i professionals de la Federació. L’objectiu de la festa es reconèixer una actuació destacada durant la passada temporada a determinats jugadors i tècnics que formen part de la comunitat.

Les onze categories es reparteixen en set pel futbol, tres pel futbol sala i una elecció especial per part del jurat. Així, entre els futbolistes s’escull al millors jugador, jugadora, jugador amb més projecció, entrenador, àrbitre, gol i màxim golejador professional; entre els jugadors del futbol sala al millors jugador, jugadora i entrenador, i finalment un premi homenatge a la trajectòria. Excepte en aquest darrer,  que és elecció exclusiva del Jurat, i el de màxim golejador, que funciona per criteris totalment objectius de recompte de gols), tots els guardons compten amb la participació del públic, els clubs afiliats a la Federació i tots els jugadors i jugadores federats. A més a més, en la selecció de candidats hi intervenen els comitès que conformen la FCF, que inclouen Futbol, Futbol Femení, Comitè Tècnic d’Entrenadors, Comitè Tècnic d’Àrbitres i la Lliga Catalana de Futbol Sala.

La llista de guanyadors de la tercera edició inclou a Sergio Garcia (millor jugador català), Marta Corredera (jugadora), Sergi Samper (jugador amb més projecció), Albert ‘Txapi’ Ferrer (entrenador), Xavier Estrada (àrbitre), Carles Puyol (premi trajectòria del Jurat), Jonathan Soriano (màxim golejador), Daniel Salgado (millor jugador de futbol sala), Berta Velasco (millor jugadora futbol sala), i Xavier Passarrius (millor entrenador de futbol sala).

Aquest any, el guanyador en la categoria de Màxim Golejador Català de l’Any torna a ser el davanter del FC Red Bull Salzsburg, Jonathan Soriano. Pel que fa a la resta, ja estan obertes les votacions a través d’Internet i el Premi del Jurat es coneixerà un cop els membres que el formen deliberin durant les properes setmanes. La llista completa de categories i candidats és la següent:

MILLOR JUGADOR:

Kiko Casilla, RCD Espanyol

Gerard Piqué, FC Barcelona

Aleix Vidal, Sevilla FC

MILLOR JUGADORA:

Marta Corredera, FC Barcelona

Alèxia Putellas, FC Barcelona

Marta Torrejón, FC Barcelona

MILLOR ENTRENADOR:

Sergio González, RCD Espanyol

Josep Guardiola, Bayern Munich

Paco Herrera, UD Las Palmas

JUGADOR AMB MÉS PROJECCIÓ:

Keita Balde, SS Lazzio

Héctor Bellerín, Arsenal FC

Pau López, RCD Espanyol

MILLOR ÀRBITRE:

Xavier Estrada

Joan Méndez

Josep Subirats

MILLOR JUGADOR FUTBOL SALA:

Dídac Plana, Catgas Energia Santa Coloma

José Miguel Ruiz, ElPozo Murcia

Daniel Salgado, Catgas Energia Santa Coloma

MILLOR JUGADORA FUTBOL SALA:

Anna Costa, FS Gironella

Clàudia Pons, FS Gironella

Nerea Vilalta, Rubí CEFS

MILLOR ENTRENADOR FUTBOL SALA:

Marc Carmona, FC Barcelona

Juan Antonio Miguel, Palma Futsal

Xavier Passarrius, Catgas Energia Santa Coloma