Pistorius surt de la presó

0
Pistorius està acusat de matar la seva xicota
Pistorius complirà la seva pena sota arrest domiciliari.
Pistorius està acusat de matar la seva xicota
Pistorius complirà la seva pena sota arrest domiciliari.

Tot i això, l’atleta restarà sota arrest domiciliari i només podrà sortir per treballar i per motius familiars greus

Tot i que va estar condemnat a cinc anys de presó, Oscar Pistorius ja ha sortit de la garjola. L’atleta, acusat de matar la seva parella, Reenva Steenkaamp, ha estat alliberat per bon comportament i ni tan sols ha complert un any dins de la presó de Kgosi Mampuru, a Pretoria. Pistorius va ser empresonat el 21 d’octubre de 2014 i aquesta matinada ha deixat el centre per passar a complir la seva condemna sota arrest domiciliari.

Segons la llei sud-africana, els condemnats per homicidi poden pagar pel seu crim en arrest domiciliari un cop hagin complert una sisena part de la seva pena, deu mesos en el cas de Pistorius. L’atleta pràcticament no podrà sortir de casa; tan sols ho farà per treballar i per motius familiars greus.

Tot i això, Pistorius podria tornar a la presó si prospera el recurs del fiscal, Gerrie Nel, que considera que la jutgessa del cas, Thokozile Masipa, va cometre un error en acusar l’atleta d’homicidi i no d’assassinat. La jutgessa va acceptar la versió dels fets de l’esportista, que deia que va disparar en un estat de pànic, ja que creia que darrere la porta del bany de casa seva hi havia un intrús, quan en realitat es tractava de la seva parella. El fiscal del cas argumenta que es tracta clarament d’un assassinat, ja que Pistorius va obrir foc amb la clara intenció de matar, independentment que es tractés d’un lladre o de la seva xicota. El recurs es presentarà el día 3 i, en cas de tirar endavant, la condemna a Pistorius podria veure’s augmentada fins els 15 anys.