El pla de reubicació de refugiats de la UE “esta mort” per Polònia

0

El govern polonès insisteix en que no pot acollir els 7.000 refugiats que li corresponen pel pacte signat pels 28 Estats de la UE

El Govern de Polònia dóna per “mort” el sistema de quotes dissenyat per la Unió Europea per reubicar 160.000 refugiats que han arribat a Grècia i Itàlia en altres països membre, d’acord amb el viceministre d’Exteriors, Konrad Szymanski.

En una entrevista publicada aquest dijous al diari local ‘Dziennik Prawna’, Szymanski ha insistit que Polònia no pot acollir els 7.000 refugiats que li corresponen, i alhora ha dubtat que els socis de la UE estiguin disposats a complir la seva part.

“No veig cap possibilitat d’implementar aquesta decisió i tampoc veig que passi a la majoria dels països de la UE. És una decisió que està morta“, ha sostingut el número dos de la diplomàcia polonesa. Szymanski ha argumentat que el pla comunitari “no s’ha implementat des del principi i res apunta que la majoria dels estats membre comencin a fer-ho”.

Els vint-i-vuit van idear el sistema de quotes el passat mes de setembre malgrat la resistència dels països de l’est d’Europa. L’anterior Govern polonès ho va acceptar i el seu successor, elegit als comicis d’octubre, també va accedir.

Jaroslaw Kaczynski, líder de l’euroescèptic partit Llei i Justícia (PiS), ara al Govern, ha alertat que els refugiats podrien portar malalties a Polònia.