Plácido Domingo celebra el ’50è aniversari’ del seu debut al Gran Teatre del Liceu

El tenor i director d’orquestra Plácido Domingo, celebra el 50è aniversari del seu debut al Gran Teatre del Liceu. El cantant va debutar a l’any 1966 amb les tres òperes mexicanes: Severino de Salvador Moreno, Carlota de Luis Sandi i La mulata de Córdoba, del compositor i director d’orquestra José Pablo Moncayo, i ara per commemorar aquests cinquanta anys, torna al Liceu el dia de Sant Jordi, també els dies 26 i 29 d’abril, a interpretar la majestuosa òpera de VerdiSimon Boccanegra.

El cantant ha explicat en roda de premsa que no té previst deixar el cant i continua tancant projectes pels propers tres anys, es troba amb forces i qualitat vocal per seguir cantant, tot i això a passat de tenor a baríton per allargar la seva carrera. Domingo porta, segons ha comentat, més de 3821 funcions al llarg de la seva trajectòria professional i compta sumar-hi unes quantes més, sense deixar de banda altres projectes que actualment duu a terme com Operalia.

Plácido Domingo | Diari Catala
Plácido Domingo / Fotografía: Ingrid Llorens

Plácido Domingo va neixer el 21 de gener de 1941 a Madrid. Els seus pares eren cantants lírics i va haver de marxar a Mèxic quan era un nen. Va debutar com a cantant l’any 1961 a la ciutat de Monterrey amb l’opera La traviata i a la temporada 1965-66 va actuar per primera vegada al Liceu. Va trigar cinc anys, el 1971, en tornar al Gran Teatre amb Manon Lescaut. Ara celebra amb una actitud positiva i ganes de continuar cantant, el seu 50è aniversari del seu debut al Gran Teatre del Liceu.

Plácido Domingo | Diari Catala
Plácido Domingo / Fotografía: Ingrid Llorens