La planificació exprés de Florentino Pérez - Diari Català
El President del Real Madrid haurà de moure's amb celeritat per tancar els nous fitxatges del club blanc | FOTO: Europa Press

La sanció de la FIFA al Real Madrid ha suposat un greu problema per a Florentino Pérez, que es veurà obligat a reforçar l’equip per al proper any i mig

Tot i la negativa del Real Madrid a un possible càstig de la FIFA el màxim organisme del futbol internacional va anunciar ahir dijous la sanció al club ‘merengue’ i a l’Atlético de Madrid, que no podran incorporar jugadors fins al proper mercat d’estiu de 2017. Coneixent la possibilitat d’una futura inhabilitació ambdues formacions va optar per reforçar-se però en el cas dels blancs Florentino Pérez podria accelerar la seva planificació de fitxatges a falta de la presentació de recursos que redueixin o anul·lin el bloqueig del mercat.

Amb noms com Morata, Hazard, Reus, de Gea, Lewandowski, Pogba, Verratti o Agüero sonant constantment a l’orbita del Real Madrid el club ha decidit avançar les negociacions amb dos dels grans desitjos: Robert Lewandowski i Paul Pogba. Les prioritats de la secretaria tècnica anaven encaminades a reforçar el lateral esquerre, la davantera i el mig del camp i finalment aquest dos jugadors semblen haver-se convertit en objectius prioritaris.

El lateral esquerre només compta amb Marcelo com a teòric titular però tot i sonar amb força el fitxatge del suís Ricardo Rodríguez (Wolfsburgo) la seva vacant podria ser ocupada per Fabio Coentrao, que seria recuperat de la seva cessió en un moviment que sí podria realitzar-se en els pròxims dies. El casos del polonès i el francès són més complicats, ja que sembla difícil que dues entitats del nivell del Bayern de Munich o la Juventus vulguin entrar en negociacions per dues de les seves estrelles i en qualsevol cas aquestes no sortirien per menys d’un centenar de milions d’euros, com ja van avisar els italians.

Després de la destitució de Rafa Benítez es preveia un estiu mogut a les oficines del Santiago Bernabéu amb l’objectiu d’organitzar un equip campió al gust del nou preparador del conjunt madrileny, l’ex-jugador Zinedine Zidane, però el càstig de la FIFA ha provocat que el marge de temps sigui molt més reduït i ha deixat la necessitat de tancar les noves incorporacions abans del proper 31 de gener, període que podria ampliar-se en cas que al club se li concedeixi la cautelar.

Habituat a moure’s en aquesta parcel·la Florentino Pérez ja tenia preparada una llista de possibles objectius però davant aquesta nova tessitura es veurà forçat a accelerar les negociacions, una vegada el club ha confirmat que no variarà el seu full de ruta en matèria de fitxatges i se centrarà en tancar aquells que ja estaven planificats.