Els jugadors del primer equip acusen d’impagaments, xantatge i incomunicació a la directiva del club

Els jugadors del Lleida Esportiu acusen a la directiva del club i al seu president, Albert Esteve, de diversos impagaments a la majoria dels jugadors del primer equip, així com de xantatge i d’incomunicació amb el vestidor. Els futbolistes, malgrat que han reiterat que el seu compromís esportiu segueix intacte, exigeixen una solució immediata amb l’ajuda de l’Associació de Futbolistes Espanyols (AFE).

En un comunicat, la plantilla de l’equip ilerdenc explica la seva versió i desmenteix les últimes declaracions d’Albert Esteve: “Avui dia hi ha diversos casos de jugadors que han cobrat només una mensualitat des de l’inici de la temporada. El gruix de la plantilla només ha cobrat les mensualitats d’agost, setembre, octubre i novembre, exceptuant alguns casos de la gent jove que alterna filial amb el primer equip, que han rebut alguna quantitat més”, asseguren.

A més, els jugadors assenyalen que el club no ha lliurat els contractes signats a diversos membres de la plantilla: “La directiva porta mesos demorant la signatura malgrat la insistència dels futbolistes afectats generant amb això una situació d’indefensió laboral en aquests jugadors”, lamenten. Consideren que amb aquesta situació els fan “xantatge”.

“La gota que ha vesat el got de la paciència de la plantilla ha estat escoltar al president afirmar, públicament, que per cobrar les quantitats que se’ns deuen estem obligats a signar una sèrie de documents que no ha especificat. Considerem que la signatura de qualsevol cosa que no siguin nòmines o cartes de pagament constitueix un xantatge inadmissible que no estem disposats a tolerar”.

També denuncien que “en reiterades ocasions” s’han produït per part de la directiva del club entregues de pagarés bancaris sense fons, que han estat retornats pels bancs. A més, asseguren que el director esportiu Jordi Esteve i la coordinadora d’àrea Montse Balaguer han anat tallant els canals de comunicació amb els futbolistes del Lleida davant les seves queixes.

“Els reiterats impagaments, incompliments, excuses i demores per part dels directius del Lleida, així com la seva estratègia de demora a través d’anuncis públics, rodes de premsa, reunions individuals i col·lectives i tot tipus de publicacions, ens fan pensar que l’única cosa que pretén el club és prendre’ns el pèl mentre aconsegueix que passi un mes darrere l’altre sense cobrar”.

El compromís esportiu, intacte

Els jugadors del Lleida Esportiu asseguren, alhora, que malgrat la dificultat de la situació i dels problemes que tenen alguns d’ells per afrontar les seves “necessitats bàsiques” a causa de l’actitud de la directiva, seguiran ferms en el seu compromís esportiu amb els objectius del Lleida Esportiu: “La nostra il·lusió és tremenda per poder aconseguir una plaça per jugar el playoff d’ascens a la Liga Adelante, i agraïm a l’afició totes les mostres de suport rebudes en aquests mesos”.