L’únic distribuïdor de Plasti-Dip a Espanya és una empresa de Terrassa

El món dels cotxes i motos està ple d’empreses que aporten noves solucions per aplicar en el vehicle però només algunes aconsegueixen obrir-se pas a bon ritme gràcies a un element enginyós i diferent a la resta. És el cas de Plasti-Dip, una pintura líquida que es converteix en un material similar a la goma i que es pot treure fàcilment (com si fos un adhesiu) mentre la superfície original roman intacta.

Aquest producte, originari dels Estats Units i que a Espanya només distribueix Technical Racing Products (TRP), empresa de casa nostra situada a Terrassa (Barcelona), serveix per aïllar, protegir i impermeabilitzar aquella superfície on vulguem aplicar aquesta solució. Està disponible en una àmplia gamma de colors (71 tonalitats diferents) i efectes, i es poden aconseguir diferents textures i grossors. S’aplica per immersió, amb pinzell/corró, pistola o amb spray. Es tracta d’un producte tant per a professionals com per a particulars, ja que té l’avantatge que si el resultat no queda bé, es pot treure i tornar a començar.

Plasti-Dip, la pintura que es creu adhesiu | Diari Català
Plasti-Dip en una moto

Plasti-Dip, a més de poder treure’s en qualsevol moment ja que és com una goma, és una pintura que destaca per la seva propietat de ser aïllant de l’electricitat, la humitat i l’aigua, per la qual cosa es pot utilitzar en diversos sectors que no només sigui el de l’autmoció. Plasti-Dip crea una capa que, a més de protegeix les peces pintades de cops, rallades i altres inconvenients, la seva textura impedeix que rellisqui. Encara que tingui una aparença semblant a la goma, a l’hora de donar-li ús cal fer-ho com qualsevol pintura, amb les especificacions concretes del producte respecte al temps d’assecat i obtenció del grossor adequat.

No substitueix al vinil, de fet té l’avantatge que s’aplica més fàcilment. A més, treballant amb vinil, els problemes apareixen quan la superfície té angles, cantonades o relleus, en canvi, Plasti-Dip promet que aquest problema no ha d’existir amb la seva solució. L’aparença d’aquesta pintura és mate, encara que existeixen varietats per donar efectes diferents al resultat final. Segons la finalitat que es busqui, pot ser una pintura que duri forces anys, que sigui només per a un període de temps curt, o que sigui fixa. En aquest últim cas cal ruixar abans l’objecte amb un spray especial o, si es prefereix, passar un fixador al final. Amb Plasti-Dip s’evita el repintat, ja que si es produeixen danys es pot treure el material netament com si d’un adhesiu es tractés i, per tant, tornar a pintar. De moment no existeix competència per a aquest producte donades les seves característiques úniques.

Plasti-Dip, la pintura que es creu adhesiu | Diari Català
Plasti-Dip en una llanda

Sens dubte, Plasti-Dip ens proposa una solució molt diferent a l’habitual i, fins i tot, molt més còmode que la pintura tradicional. Per saber-ne més només cal que visiteu la seva pàgina web on, per cert, també podeu efectuar les compres del material que desitgeu.