Platini també queda inhabilitat durant 90 dies com a vicepresident de la UEFA

0
Michael Platini queda inhabilitat durant 90 dies
Platini també queda inhabilitat. Foto: Bernadett Szabo
Michael Platini queda inhabilitat durant 90 dies
Platini també queda inhabilitat. Foto:
Bernadett Szabo

De la mateixa manera que Joseph Blatter, el vicepresident i màxim mandatari de la UEFA Michael Platini queda inhabilitat durant 90 dies

Redacció/Agències. La FIFA va confirmar aquest dijous que el seu Comitè d’Ètica ha suspès provisionalment al seu actual president, Joseph Blatter, al seu secretari general, Jerome Valcke, i al màxim mandatari de la UEFA, Michel Platini, per espai de 90 dies, mentre que ho farà per sis anys amb el sud-coreà Chung Mong-joon, exvicepresident i candidat a la presidència.

La sanció del exfutbolista francès, candidat a rellevar a Joseph Blatter el proper mes de febrer, es preveia i el propi implicat es va defensar amb un comunicat en el cas que es confirmés com així ha estat. Tots dos estan al centre de la recerca de la justícia suïssa a Blatter, per un suposat “pagament deslleial” al president de la UEFA.

Per la seva banda, Jerome Valcke, ja havia estat apartat del seu càrrec des de mitjan setembre per una presumpta venda il·legal d’entrades durant el Mundial de Brasil 2014, mentre que Mong-joon és sancionat pel seu comportament en les votacions per als Mundials de Rússia i Qatar, amb una multa addicional de 100.000 franc suïssos (91.500 euros) després de ser declarat culpable “d’infringir” diferents articles de Conducta, Confidencialitat i de Col·laboració.

“La durada de les sancions pot ser estesa per un període addicional que no excedeixi els 45 dies”, va advertir la FIFA en un comunicat. “Durant aquest temps, aquests individus tenen prohibida la seva participació en totes les activitats futbolístiques a nivell nacional i internacional. Les sancions s’activen de forma automàtica”, va afegir l’organisme, que va indicar que Robert Torres i Vanessa Allard són els que estan duent a terme les recerques sobre Blatter i Platini, respectivament.

D’aquesta manera, i segons els estatuts de FIFA i UEFA, que indiquen que els vicepresidents més veterans seran els encarregats d’ocupar els càrrecs interins en aquests casos, el camerunès Issa Hayatou, president de la Confederació Africana, i l’espanyol Ángel María Villar, de la Real Federació Espanyola de Futbol, rellevarien durant les seves suspensions a Blatter i Platini, respectivament.

Platini rebutja totes les acusacions

El president de la UEFA, Michel Platini, va rebutjar totes les acusacions que es van fer en contra seva aquest dijous després d’haver estat apartat del seu càrrec pel Comitè d’Ètica de la FIFA, que roman investigant els casos de corrupció de l’ens més important del futbol mundial.

Michel Platini està sent investigat per haver rebut un pagament d’1,8 milions d’euros per part de la FIFA en 2011 per un treball d’assessoria realitzat entre 1999 i 2002, encara que ha deixat clar que no va fer res il·legal i que tot està “declarat”. FIFA va suspendre durant 90 dies al seu president, Joseph Blatter, i també al dirigent francès.

“Aquesta decisió, la qual assumiré al moment adequat i de la forma adequada, ha estat objecte d’una fugida deliberada d’informació, i jo ja he donat la meva opinió sobre aquest tema al principi del dia. Rebutjo totes les acusacions que s’han fet contra mi, les quals estan basades en meres aparences i que són sorprenentment difuses”, va dir Platini.

“De fet, la redacció d’aquestes acusacions amb prou feines afirmen que el Codi d’Ètica de la FIFA ‘s’ha vist compromès’ i això és una decisió que no es pot prendre immediatament”, va afegir Platini en el seu escrit, on va qualificar de “ridícula” la naturalesa d’aquests fets.

A més, Platini es nega “a creure que això és una decisió política”. “No crec que aquesta decisió sigui presa de forma precipitada amb la finalitat de tacar una vida dedicada a l’esport o a boicotejar la meva candidatura a la president de la FIFA”, va indicar.

“Vull que tothom sàpiga el que penso sobre el tema: més que una qüestió d’injustícia o desig de revenja, estic motivat per un profund sentiment de desafiament acèrrim. Estic més decidit que mai a defensar-me davant els òrgans judicials competents”, va comentar Platini.

“Vull reiterar en els termes més enèrgics possibles que vaig a dedicar-me a assegurar que la meva bona fe preval. Avui he rebut molts missatges de suport de part de les federacions membre de la UEFA i d’altres confederacions, animant-me a continuar amb el meu treball servint als interessos del futbol. Res em farà renunciar a aquest compromís”, va finalitzar.