La NASA utilitza PlayStation VR gràcies a un acord amb Sony, la realitat virtual permet controlar robots que estaran en l’espai

PlayStation VR i la NASA firmen un acord | Diari CatalàLa NASA utilitzara PlayStation VR en diferents operacions espacials gracies al acord aconseguit recentment amb Sony, que permetran als operaris de l’agència nord-americana utilitzar les ulleres de realitat virtual per controlar robots enviats a l’espai.

Gràcies a la demostració de realitat virtual Mighty Morphin Anaut, els enginyers de la NASA estan treballant per crear un robot controlable immersiu.

D’aquesta manera, els experts de la NASA podran prendre el control de l’humanoide conegut com Robonaut 2 de forma més precisa, permetent que la màquina faci moviments concrets i dugui a terme tasques que altres màquines amb menys mobilitat, com els drones, no poden suportar.

PlayStation VR i la NASA firmen un acord | Diari CatalàGarrett Johnson, enginyer de la NASA, comentava (via Road to VR):

“La idea és que en posar gent dins d’un entorn en el qual poden mirar al seu voltant i moure de forma molt més intuïtiva que amb un teclat o un ratolí , caldrà menor entrenament per entendre com operar un robot, amb un control molt més directe.

De moment, tot aquest programa s’està realitzant de manera virtual, en PS4, amb la idea de replicar els desafiaments i moviments que un robot podria haver de dur a terme en l’espai.

Richard Marks, de Sony Magic Lab, afegeix:

Hem estat capaços d’explorar una possible solució i crec que la nostra aplicació va funcionar bé per demostrar els problemes que suposa operar amb retard en la comunicació. Però fins i tot en la nostra simulació, hi ha problemes a resoldre. Amb el retard de temps, anticipant el moviment d’un objecte flotant, fa que sigui gairebé impossible interactuar, així que una major investigació podria incloure formes d’ajudar els usuaris a predir aquest tipus de movimen.