El ple de l’Ajuntament aprova la modificació pressupostària

0
Ajuntament Barcelona
Ple de l'Ajuntament de Barcelona | Foto: Europa Press

L’abstenció de la CUP facilita l’aprovació de l’ampliació dels comptes a Barcelona

El ple de l’Ajuntament de Barcelona ha aprovat aquest dijous a la tarda la modificació pressupostària que amplia en més de 275 milions els comptes públics de la capital catalana. L’abstenció de la CUP, juntament amb el vot favorable de BenComú, PSC i ERC ho han fet possible. La resta de partits han votat en contra però no han pogut evitar que s’aporvi aquesta ampliació del pressupost.

Les partides més destacades on s’invertirà aquest extra és el finançament de la L10 del metro a la Zona Franca, la cobertura de la Ronda de Dalt i la connexió del tramvia per la Diagonal. Fa pocs dies, repassàvem a Diari Català les propostes dels diferents partits sobre aquesta modificació.

Precisament fins aquest dijous al matí no s’havia ressolt la incògnita del vot de la CUP, que fa dues setmanes va votar en contra, fent impossible l’aprovació d’aquesta modificació pressupostària. En canvi aquest dijous Maria José Lecha, líder de la CUP a Barcelona, ha anunciat que el seu grup s’abstindrà en la votació de la modificació pressupostària que es farà aquesta tarda per no “bloquejar-la” i permetre la seva aprovació.

En roda de premsa, Lecha s’ha mostrat favorable a la modificació pressupostària després d’haver negociat amb l’equip de govern durant la darrera setmana. La líder de la CUP ha confessat que les negociacions s’han centrat en “les engrunes de les engrunes” però considera que són igualment importants per contribuir a millorar les condicions de vida dels barcelonins.