Amb 29 escons, dos més que l’anterior legislatura, el PNB revalida la victòria que li ha permès governar en minoria aquesta última legislatura amb el suport dels socialistes. La majoria absoluta que es situa en els 38 escons.

Iñigo Urkullu ha destacat que “la societat mira al futur, necessitarem l’ajuda i col·laboració de tothom per donar resposta a la societat” i ha afegit que “cal diàleg i cooperació de tots per portar a terme les idees que s’han dit durant la campanya”.

El candidat del PNB ha dit que “continuarem construint Euskadi” i ha agrait a la ciutadania el seu “comportament impecable”. Urkullu ha explicat que “aquesta nit comença el camí de la formació del nou govern basc i assumeixo la responsabilitat de formar-lo”.

EH Bildu ha aconseguit 17 escons, 4 menys que el 2012. Arnaldo Otegi ha dit que “som la segona força” i ha recordat els presos d’ETA i els seus familiars a qui ha enviat un record molt gran. Ha dit que “57 de 75 escons diuen que és una nació amb dret a decidir”.

Elkarrekin Podem n’ha obtingut 11. Els socialistes han baixat fins als 9 escons, n’han perdut 7 respecte l’any 2012. Idoia Mendia ha explicat que “no és el resultat que esperàvem però el valorem en els seus justos termes: per l’efecte de les noves forces i per la baixa participació”. Ha afegit que “els bascos i les basques han anat a votar amb responsabilitat”.

El PP Basc perd un escó i passa de 10 l’any 2012 a 9 en aquests comicis. El seu cap de llista, Alfonso Alonso, ha fet una valoració molt positiva dels resultats després d'”una campanya molt dura i d’atac permanent cap a ells”, segons ha dit. Ciutadans no obté representación al Parlament basc.