VÍDEO | Pneumàtics més amples per a la Formula 1 2017

0

Durant el Gran Premi de Mònaco es van revelar els pneumàtics per a la temporada 2017 de Formula 1

Durant el passat Gran Premi de Mònaco, que va finalitzar amb la victòria de Lewis Hamilton (Mercedes), es van revelar els pneumàtics per a la temporada 2017 de Formula 1. El principal canvi recau sobre les mesures dels mateixos i l’afectació que tenen sobre l’estabilitat del monoplaça.

L’objectiu per al 2017 és guanyar càrrega aerodinàmica en els cotxes per tal de fer-los més ràpids i així millorar els temps per volta (uns quatre segons) en tots els circuits. Per complir amb aquest objectiu cal també retocar els pneumàtics per generar millor fricció en la frenada, acceleració i pas per corba.

En aquesta direcció, Pirelli ha presentat uns compostos molt més amples que els actuals; el davanter passa dels 245 mil·límetres d’ample als 305 mm, mentre que els posteriors ho fan des dels 325 mm fins als 405 mm, mantenint sempre el mateix diàmetre de llanta actual, que és de 13 polzades.

Fent números, els pneumàtics del 2017 augmentaran un 25% la seva mida respecte als actuals, fet que es dóna en els tres estils; llisos, mixtes i de pluja. A més, aquest augment també significarà un major contacte amb el terra que es traduirà en una major estabilitat i tracció dels monoplaces.

Per poder garantir el bon funcionament dels pneumàtics de l’any vinent, Pirelli ja ha començat una sèrie de proves que s’aniran repetint al llarg de la temporada. Aquests test es realitzen amb monoplaces de diferents anys que combinen compostos actuals amb els futurs per tal de conèixer a la perfecció on, com i quan poden ser millors els pneumàtics de l’any 2017.